2021. november 26., 11:48

Felújították a Füleki Torna Club futballpályáját

A Sporttámogatási Alap támogatásának köszönhetően felújították a Füleki Torna Club futballpályáját és az edzőpályát. Hasonló felújításra, több mint egy évtizede nem került sor.

Fotó: FTC Filakovo

A munkálatok során az élőfüves sportpálya teljesen megújult. A labdarúgópálya gyepfelületének felújítására már nagy szükség volt, mivel komoly igénybevételnek van kitéve, ami nagymértékben hozzájárul a játéktér minőségének romlásához. Visnyai Attila, az FTC elnöke elmondta, a felújítás öt fázisból állt.

„örtént fűlazítás, kiegyenesítették a pályát, elvetetté a fűmagot, majd az egészet leszórták homokkal és a műtrágyával. Mindkét pálya felújítása ilyen módon történt.

Több mint 100 tonna homok került a területre. A felújításra nagy szükség volt, hogy a pálya minősége jobb legyen, ráadásul 12 éve nem került sor hasonló jellegű rekontsrukcióra”- nyilatkozta Visnyai Attila.

A Sporttámogatási Alap 4100 euróval támogatta a projektet, a Füleki Torna Club pedig 700 euróval járult hozzá a költségekhez. Az élőfüves sportpálya felújításra azért került sor novemberben, mivel a pályáknak legalább négy hétig regenerálódniuk kell, ezért a labdarúgószezon alatt ezt nem tudták volna megoldani. Jövőre a csapat már a felújított focipályán kezdheti a szezont!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.