2023. augusztus 17., 15:19

Feledi kupahangulat hazai továbbjutással

Több pótolt mérkőzéssel tegnap gyakorlatilag befejeződött a Szlovák Kupa 2023/24-es idényének második fordulója, amely során régiónk több csapata, így a mátyusföldi felsőszeliek (akik tizenegyesekkel a párkányiakat búcsúztattak), a gömöri felediek, ahogy az ipolynyékiek és az óváriak is érintettek voltak.

régiós sport
Fotó: Juhász Dósa János

A bajnoki mérkőzésekkel ellentétben a kupamérkőzések még mindig komoly érdeklődésre tartanak igényt, a hétköznap ellenére is mindegyik helyszínen jóval többen voltak, mint egy átlagos hétvégi bajnokin. A második forduló mérkőzéseinek legnagyobb tétje, hogy a győztes a harmadik fordulóban már egy jóval magasabb osztályú csapatot láthat vendégül, hisz ebbe a körbe már bekapcsolódnak a második és a NIKÉ-ligás csapatok is.

régiós sport
Fotó:  Juhász Dósa János

A VI. ligás, Piszár József által irányított gömöri felediek (Jonáš–Szabó, Bial, Bálint, Zibrin (53. Kókai), Uličný, Rubint, Ľupták (57. Farkas), Trizna, Koós, Šťavina) az V. ligás zólyomlipcseieket (Slovenská Ľupča) fogadták. A mérkőzés tétje a továbbjutás mellett a III. ligás losonciak voltak. A mérkőzésre eredetileg augusztus 5-én került volna sor, de az előző nap hirtelen lezúdult hatalmas eső alkalmatlanná tette a feledi pályát a mérkőzés lebonyolítására. Bár hétköznap volt, az átlagosnál jóval többen, közel 200 néző előtt, családias hangulatban került sor a mérkőzésre, s ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre is.

régiós sport
Fotó:  Juhász Dósa János

Bár egy-egy bajnokin már mindkét csapat túl volt (a felediek az ipolynyékieket, míg a zólyomlipcseiek a feketebalogiakat győzték le az idénynyitón hazai pályán 3:1 arányban), ugyancsak idényeleji formát láthattunk, kevés helyzettel, ráadásul a vendégjátékosok eléggé sérülékenynek mutatkoztak, így elég sokat állt a játék. Szerencsére Hedvigy játékvezető nem igazán ette meg ezeket az eseteket, s mindössze három sárga lapot kiosztva végig szilárdan kézben tartotta a mérkőzést. A gól nélküli első félidő után a vendégek a szemfüles Cief  találatával gyorsan vezetéshez jutottak a második félidő első perceiben, s ahogy az várható volt, a váratlan vendéggól után magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, akik a szép számú közönség buzdítását is élvezhették.

régiós sport
Fotó:  Juhász Dósa János

Az 53. percben Kókai Krisztián személyében egy igazi befejező csatár is a pályára lépett a színeikben, s alig hat perccel később már ki is egyenlítette az állást. Bár a hazaiak mintha jobban akarták volna a győzelmet, a mérkőzés legnagyobb helyzetét mégis a vendégek puskázták el, de a lesgyanús helyzetet a bajnokin mesterhármasig jutó Kostúrik elhibázta. Így jöhettek a tizenegyesek, amelyek nem kezdődtek a legszerencsésebben a hazaiak számára, hisz rögtön az elsőt elhibázták, de ez nem igazán nyugtatta meg a vendégeket, akik a második, majd az ötödik sorozatban is hibáztak, így a többi büntetőt biztosan értékesítő hazaiak jutottak a harmadik fordulóba. S ahogy már jeleztük – ha az időjárás is úgy akarja – augusztus 23-án, szerdán 17.00 órától a III. ligás losonciakat láthatják vendégül. 

régiós sport
Fotó:  Juhász Dósa János

Az időjárás miatt maradt el az óváriak ipolynyéki kupamérkőzése is. Mindkét csapat a VI. ligában játszik, így a találkozónak nem volt kimondott favoritja, bár a hazai pálya, s a 250 néző inkább az ipolynyékiek felé billentette a mérleget. Nos, a hazaiak Balogh Péter Attila góljával már a 3. percben megszerezték a vezetést, de a győzelmüket és ezzel a továbbjutásukat csak a véghajrában tudták biztosítani, amikor a 87. percben Ubrankovič, majd két perccel később Nemčok talált az óváriak kapujába. Ez azt is jelentette, hogy ők fogadhatják augusztus 23-án, szerdán 17.00 órától a 2. ligás Pohronie csapatát.

A harmadik forduló mérkőzéseinek többségét augusztus 23-án, szerdán bonyolítják le, de pár mérkőzésre már előző nap sor kerül, így az V. ligás losonctamásiak már  kedden fogadják a II. ligás komáromiakat. Másnap a már említett ipolynyéki és feledi meccs mellett a borsiak a tőketerebesieket fogadják, míg a fülekiek Selmecbányára, a rimaszombatiak pedig Málnapatakra (Málinec) utaznak a továbbjutás reményében.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.