2019. november 9., 09:33

Együtt futott a Vámbéry

1.GIMIT FUT névvel rendeztek futóversenyt péntek délután Dunaszerdahelyen, amelyen  a Vámbéry Ármin Gimnázium tanulói vettek részt.

gimit-ds-futas-5-.jpg
Galéria
+11 kép a galériában

A Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai egy jótékonysági futóversenyen vettek részt péntek délután a dunaszerdahelyi városi sportcsarnok környékén kialakított egy kilométeres pályán. Bár a rajt öt órakor volt, az emberek már négy óra körül ott voltak, versenyre készen. Ekkor helyezték el a pálya körül a mécseseket is. Praktikus okokból a futóknak megvilágították az utat, és adtak egy bizonyos alaphangulatot az eseménynek.

A szervezők a gimnázium mellett működő szülői szövetség és a Csallóközi Marathon Club voltak, de emellett az iskola vezetősége és a diáktanács is kivette a szervezésből a részét. Az alapötlet az volt, hogy a diákok együtt, egy közösséget alkotva mozogjanak. Emellett a szponzorok minden egyes kilométer után, amit a diákok lefutnak, egy euróval támogatják a szülői szövetség további munkáját.

Az iskola előzetes felmérései szerint nagyjából a diákok fele tervezett futni. A helyszínen végül 123 diák versenyzett. A tanulók és a tanárok mellett bárki regisztrálhatott a futásra, a gyerekek ingyenesen, felnőttek 5 euró nevezési díj fejében. Az iskolán kívüli résztvevők száma 65 volt. Nevezni lehetett 1,3,5, és 10 kilométeres távokra.

A diákok többsége a kisebb távokból válogatott, mikor a rajtszámot kapták, de végül sokan megtoldották pár kilométerrel a saját magukkal szemben támasztott elvárásokat. A tanulók teljesítményét az osztályaikra szétírva is feljegyezték, és ebből végül kialakult az osztályátlag is.

Minden célba érkező egy-egy ajándékcsomagot és emlékérmet vehetett át, ezeket is a támogatók biztosították. A célvonal után a szervezők forró teával várták a versenyzőket. Az eseményen részt vevők szórakoztatásáról és a jó hangulatról folyamatosan szóló zenével gondoskodtak.

 Miután mindenki célba ért, a gimnázium igazgatónőjének vezetésével lezajlott az eredményhirdetés. A diákok 556 kilométert futottak összesen, a három legjobban teljesítő osztály a IV.A 3,2 kilométeres átlaggal, a IV.B 3,66 kilométeres átlaggal, és a III.A 4,06-os átlaggal voltak. Külön elismerésben részesült az az egyedüli, mozgásában korlátozott versenyző, aki sikeresen teljesítette az egy kilométeres távot.

A hangulat mindenki szerint nagyon jó volt, a diákok végig dokumentálták az eseményeket, amikor nem futottak. A Vámbéry Ármin Gimnázium vezetősége bízik benne, hogy ez nem egyszeri alkalom volt, hanem sikerül hagyományt teremteni.

gimit-ds-futas-5-.jpg
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.