2019. február 19., 13:27

A város idén egymillió eurót szán a sport támogatására

Komárom városa körülbelül egymillió eurót költ ebben az évben a sport támogatására. Erről a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén döntöttek a képviselők.

komaromi-sport.jpg
Fotó: KFCKomárno
Az éves támogatást 33 sportklub között osztották szét: a KFC futballklub 71 000 eurót, a kosárlabda- és a röplabdaklub külön-külön 49 000 eurót, a BK Junior fiatal kosárlabdázók pedig további 12 000 eurót kapnak. A Sport Alapból szerzett 20 000 eurós támogatást a komáromi kajak-kenu klub kapja, melynek támogatására további 51 000 euró érkezik a Comorra Servis nevű helyi vállalattól.

Kovács Dávid városi képviselő és a sportbizottság elnöke elmondta, hogy a város elsősorban a fiatalok sportolási lehetőségeit akarja támogatni. „A KFC esetében a képviselő-testület kikötötte, hogy a klub csakis a fiatal futballisták támogatására használhatja fel a pénzt. Azt akarjuk elérni, hogy Komáromban egyre többen sportoljanak” – mondta Kovács.

Ezenkívül a tornatermek felújítására irányuló program is folytatódni fog, amelyre a képviselők 200 000 eurót szánnak. „A város további 500 000 eurót költ a városi sportlétesítményekre, a sportcsarnokra, az uszodára, a jégpályára és a kajakpályára” – állapította meg Keszegh Béla, a város polgármestere.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.