2023. október 23., 14:20

A rimaszombatiak továbbra is százszázalékosak odahaza

Az évszakhoz képest meleg, de nyirkos időben folytatódtak a küzdelmek az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban Közép-Szlovákiában (kivéve a rimaszombati-nagyrőcei VII. ligát, ahol már egy hete befejezték), s amíg a három III. ligás nógrádi csapat pontot sem szerzett idegenben, a rimaszombatiak odahaza továbbra sem vesztettek pontot, sőt még gólt sem kaptak. Az V. ligában a tornaljaiak ezúttal sem tudtak pontot szerezni, ahogy a VI. ligás ajnácskőiek sem. Továbbra is tartja viszont remek formáját az V. ligás losonctamási és a VI. ligás feledi együttes. 

Rimaszombat - Bártfa III.ligás labdarúgó mérkőzés
Fotó: Gecse Attila

Ismét fekete napjuk volt a nógrádi csapatoknak, akik a III. liga 12. fordulójában egyetlen pontot sem szereztek, sőt egy félidő alatt megpecsételődött a sorsuk. Egyetlen apró mentségük, hogy mindhárman idegenben szerepeltek, de ellenfeleik korántsem voltak verhetetlenek, sőt…

A látszólag legnehezebb ellenfelet a fülekiek ((Páriš–Illés, Köböl, Kojnok (77. Adamec), Urbancsok, Major (55. Ibos), Hornyák, Püspöky, Akirtava (83. Telek), Nemergut, Metuk)) fogták ki, akik a tavalyi ezüstérmes héthársiak (Lipany) otthonába látogattak, akik az idén korántsem remekelnek. A fülekiek pont-pontok reményében indultak útnak a keleti végekre, de csúfos zakó lett a vége, s már az első 15 percben eldőlt a sorsuk. A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek, s ezt követte egy újabb gyors hazai találat, majd a félidő zárásaként a fülekiek megkapták a kegyelemdöfést is. A második félidőben a hazaiak már eldugták a labdát, a fülekiek pedig beletörődtek a kínos vereségbe.

Gyorsan eldőlt a losonciak sorsa is az újonc ólublóiak otthonában, hisz a háziak az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, majd a félidő hajrájában megduplázták az előnyüket. A losonciak ((Jenčo–Fabian, Daško, Kotora, Tannhauser, Hulec, Beran (74. Budáč), Imre (46. Pipíška), Šulek (81. Jashari), Karkus (27. Ufrla), Kovalčin)) pedig a fülekiekhez hasonlóan beletörődtek a vereségbe, mintha inkább már a következő hazai mérkőzésre tartalékolták volna az erejüket. Ami nem csoda, hisz a losonciak eddig még képtelenek voltak ebben az évadban odahaza győzni. A legközelebb a pontszerzéshez a kálnóiak álltak, akik a veszeleiekhez (Oravské Veselé) látogattak, s bár a hazaiak itt is már 2:0 arányban vezettek, a vendégek nem adták fel, s Faško góljával szépíteni tudtak. Igaz, ezzel el is lőtték a puskaporukat, s az egyenlítés már nem jött össze.

Tovább folytatja viszont hazai jó sorozatát a rimaszombati gárda, amely az eddigi öt hazai mérkőzését megnyerte, sőt még gólt sem kapott.

A sorozat folytatása nem tűnt reménytelennek, hisz a batyiak ((Frühwald–Radauel Kaua, Luka, Ciprus, Oluwaseun Japhet–Juhász ( 76. Lupták), Krištof, Švehla (64. Gembický), Jackuliak (64. Vargic), Oláh (76. Joao Paolo)–Aremu (76. Matej))) az őszi idényben eddig nem túl jó formát mutató bártfaiakat fogadták. Igaz, vezetőedzőjük, Bari Jenő nélkül, akit egy hete Sztropkón (Stropkov) kiállítottak, s kétmeccses eltiltást kapott. Ugyanúgy hiányzott Krstich is, akit egy meccsre tiltottak el. A bártfaiakat 300 néző s új eredményjelző tábla fogadta, de hiába játszottak fölényben a batyiak, a vezető gólra a 25. percig várni kellett, amikor a hazaiak nigériai támadója, Aremu talált a bártfaiak kapujába. A második rimaszombati gólra fél órát kellett várni, amikor a csapat másik nigériai játékosa, Japhet szabadrúgásból vette be Sukovský kapuját. De ezzel még nem volt vége, kilenc perccel később Aremu másodszor is betalált a bártfaiak kapujába, kialakítva ezzel a 3:0-ás végeredményt.

Rimaszombat–Bártfa focimeccs
Fotó:  Gecse Attila

Mivel a sztropkóiak Námesztón csak egy pontot szereztek, így csökkent az előnyük a rimaszombatiakkal szemben. 11 mérkőzés után a sztropkóiaknak 24, a batyiaknak 21 pontjuk van, míg a harmadik helyen álló, de egy mérkőzéssel többet játszó ólublóiaknak 20. A nógrádi csapatok közül a fülekiek az ötödik helyről várják a folytatást 17 ponttal, míg a  továbbra is 12-12 pontos losonciak és kálnóiak egyre lejjebb csúsznak a tabellán, jelenleg a 12-13. hely az övék, s már csak a 9 pontos bártfaiakat (de ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak) és a 7 pontos felsővízközieket (Svidník) előzik meg. 

A 13. forduló mérkőzéseit a hétvégén rendezik meg, a losonciak már 28-án, szombaton 14.30 órai kezdettel a veszeleieket fogadják, míg a fülekiek másnap az óraátállítás miatt már 13.30 órától a varannóiakat (Vranov nad Topľou), a kálnóiak pedig a héthársiakat. A rimaszombatiak a kassai egyetemistákhoz utaznak, a matiné 11.00 órakor veszi kezdetét.

 

Az V. liga 11. fordulójában az utolsó helyen álló tornaljaiak abban a reményben fogadták az idén eddig nem remeklő ragyolciakat, hogy végre megszerzik az első győzelmüket. Szép számú, több mint 250 néző buzdította a hazaiakat, sikertelenül. Sőt a 34. percben a ragyolciak Molnár szabadrúgásgóljával a vezetést is megszerezték, s mivel a hazaiak képtelenek voltak Varga kapuját bevenni, ez is maradt a végeredmény.

Végre ismét pontot szereztek a tótgyarmatiak idegenben, bár nem biztos, hogy ezzel az egy ponttal ezúttal elégedetten távoztak Zólyomlipcséből (Slovenská Ľupča). Sokáig úgy tűnt, a csapatok békésen megosztoznak a pontokon, de a 82. percben a tótgyarmatiak Koncz góljával megszerezték a vezetést. A hazaiak viszont nem törődtek bele egy esetleges vereségbe, s az utolsó utáni pillanatokban kiharcoltak egy tizenegyest, amit értékesítettek, így legalább az egy pontot megmentették. Az újonc losonctamásiak viszont semmit sem bíztak a véletlenre Gyetván, ráadásul már gólvágójuk, Weisenpacher is játszhatott, aki 14 perc alatt két góllal köszönt be a gyetvaiaknak. Bár a mérkőzés képe a két gól után sem változott, s a gyetvaiak gyorsan beletörődtek a vereségbe, a vendégek még a mérkőzés utolsó perceiben újfent megrázták magukat, s brazil idegenlégiósuk, Valdiris is követte Weisenpacher példáját, így a tamásiak 4:0-ás kiütéses győzelemmel távoztak Gyetváról.

A forduló rangadóját Selmecbányán rendezték, ahol a listavezető hazaiak a mögöttük álló újonc cserpatakiakat (Osrblie) fogadták.

A vendégek kétszer is vezettek, s mivel második találatukra már nem érkezett válasz a hazaiak részéről, így elvitték a három pontot, s immáron 27 pontosak, amivel átvették a vezetést a 25-25 pontos selmeciek és losonctamásiak előtt. A ragyolciak 13 pontjukkal a kilencedik helyen állnak, a 10 pontos tótgyarmatiak pedig a 11. helyen. A tabellát a továbbra is egy ponttal szerénykedő tornaljaiak zárják. 

A 12. fordulóban a losonctamásiak már szombat 14.00 órától összecsapnak a tornaljaiakkal, míg másnap a tótgyarmatiak a ragyolciakat fogadják.

A VI. liga 11. fordulójának a leggóldúsabb mérkőzését Ajnácskőn rendezték, ahol nyolc gól is esett, de a hazaiak ezúttal végre nem játszottak alárendelt szerepet, s bár 5:3 arányban ezúttal is kikaptak, de a mutatott játék már ad esélyt némi reménykedésre. A vezetést Herényi szabadrúgásgóljával a hazaiak szerezték meg az ipolybalogiak ellen, de a vendégek Gyurász, Újfalusi és Gréczi góljaival még a félidő végéig fordítottak. A második félidőt ismét hazai gól, Tóth találata vezette be, de Klinko két perc múlva visszaállította a kétgólos vendégelőnyt. A mérkőzés végéig még egy-egy találat (Trizna – Molnár) esett, így az ipolybalogiak is elvitték a három pontot Ajnácskőről, akik továbbra is pont nélkül állnak az utolsó helyen. A listavezető felediek Észak-Gömörbe, Nyustyára látogattak, s nagyon sokáig úgy tűnt, meg kell elégedniük az egy ponttal. De a 83. percben jött Zibrin, aki eldöntötte a mérkőzést a vendégek javára. A csábiak az újonc Lónyabánya otthonába látogattak, s kiábrándító játékkal rukkoltak elő, aminek 4:0-ás hazai győzelem lett a vége. De megizzadtak a pontokért az odahaza játszó óváriak és ipolynyékiek is. Előbbiek a szerény képességű tiszolciakat verték 2:1 arányban, úgy, hogy a tiszolciak az első félidőt még vezetéssel zárták. De a második félidő elején Golian tizenegyesből egyenlíteni tudott, s ezúttal is jött Máč szokásos, megunhatatlan gólja, s az óváriak végül itthon tartották mindhárom pontot.

Az utóbbi hetekben remekül teljesített ipolynyékiek még az óváriaknál is jobban megizzadtak a bozitaiak (Buzita) ellen, s hiába játszottak a 73. perctől emberelőnyben, fölényüket csak a 90. percben tudták gólra váltani, amikor Jenei tizenegyesből vette be a lelkesen játszó vendégek kapuját. A győzelem azt jelenti, hogy a 23 pontos ipolynyékiek továbbra is a 28 pontos felediek mögött várják a folytatást, s egy ponttal továbbra is megelőzik a lónyabányaiakat. A többiek messze lemaradva követik őket, a csábiak, ipolybalogiak, óváriak és a bozitaiak egyaránt 16-16 pontot szereztek eddig, míg a sort a pont nélkül álló ajnácskőiek zárják.

A 12. fordulóban az ipolynyékiek kezdik a sort, akik már szombaton Jolsvára látogatnak. Másnap a felediek a lónyabányaiakat, az óváriak a nyustyaiakat, a csábiak a nagyrőceieket fogadják, míg az ipolybalogiak Tiszolcra, az ajnácskőiek pedig Alsósztregovára utaznak. A mérkőzések egyaránt 14.00 órakor kezdődnek.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.