2023. október 9., 19:01

A nógrádi csapatok fekete napja

A III. ligában a rimaszombatiak folytatták eddig remek hazai sorozatukat, a nógrádi csapataink viszont pontot sem szereztek. Az V. ligás csapataink közül is mindössze a losonctamásiak győztek, a többi csapat alárendelt szerephez jutott csak. A VI. ligában tovább folytatja menetelését az éllovas feledi gárda, amely ezúttal a tiszolciakat küldte haza méretes zakóval. Az óvári rangadó sima csábi győzelmet hozott, míg Ipolynyéken a csapatok megosztoztak a pontokon.

MŠK Novohrad Lučenec
Fotó: Facebook/MŠK Novohrad Lučenec

Továbbra is tartja remek hazai mérlegét a rimaszombati MŠK csapata, amely ((Ťapaj–Úradník (89. Radauel Kaua), Ciprus, Luka, Oluwaseun Japhet–Juhász (79. Matej), Múdry, Krištof, Jackuliak, Oláh (71. Joao Paolo)–Aremu (89. Lupták))) a III. liga 10. fordulójában az idén eddig jó formát mutató námesztóiakat (Námestovo) fogadta.

Bari Jenő védencei ismét győztek, így továbbra is százszázalékosak haza pályán, sőt még gólt sem kaptak eddig.

A mérkőzésre kilátogató mintegy 300 néző sportszerű meccset láthatott, a játékvezető mindössze egy-egy sárga lapott osztott ki. A rózsahegyieket ezúttal öt játékos képviselte, közülük is a legveszélyesebb a tavaly serdülő I. liga leggólképesebb játékosa, Úradník volt, aki már az első félidőben a kapufát találta el, majd az 51. percben gyönyörű lövéssel vette be Lešňovský kapuját. A kapitányuk, Petrán és gólvágójuk, Gembický nélkül felálló hazaiaknak (mindketten sérüléssel bajlódnak) végül ez az egy gól is elégnek bizonyult három pont begyűjtésének. Mivel a kálnóiak szabadnaposok voltak, a nógrádi csapatok közül csak a fülekeiek és a losonciak léptek pályára, mindketten egy-egy újonc otthonában, de sok babér egyikük számára sem termett.

A losonciak ((Jenčo–Fabian, Daško, Kotora, Berky (78. Budáč), Hulec (66. Ufrla), Beran, Imre (54. Karkus). Kovalčin (60. Pipíška), Tannhauser, Šulek)) Szepesváralján szenvedtek sima, 3:0 arányú vereséget, míg a fülekiek az ólublóiak otthonában kaptak ki 4:2 arányban. 

A fülekiek ((Páriš–Illés, Köböl, Adamec (61. Fajd), Urbancsok (87. Telek), Nemergut, Major, Hornyák (87. Košík), Püspöky, Akirtava, Metuk)) a hazaiak vezető góljára még Metuk révén válaszolni tudtak, de aztán a hazaiak játékosa, Serečin megrázta magát, s hármat vágott (egyet tizenegyesből) Páriš kapujába. Akirtava tizenegyesgólja már csak a szépítésre volt elég. A táblázatot a 20 pontos sztropkóiak (Stropkov) vezetik a 18 pontos rimaszombatiak és a 17 pontos ólublóiak (utóbbiak egy mérkőzéssel többet játszottak) előtt. A fülekiek 14 ponttal a hatodik helyen állnak, a losonciak 12 ponttal a kilencedikek, míg a kálnóiak 9 ponttal jelenleg a tizenharmadikok. 

A 11. fordulóban a losonciak lesznek szabadnaposok, a fülekiek október 15-én, vasárnap 15.00 órától a veszeleieket (Oravské Veselé) fogadják, míg a második helyen álló rimaszombatiak az éllovas sztropkóiak otthonába látogatnak.
MŠK Novohrad Lučenec
Fotó:  Facebook/MŠK Novohrad Lučenec

Az V. liga 9. fordulójában minden ott folytatódott, ahol legutóbb abbamaradt. Ezúttal mind a négy csapatunk idegenben játszott, s amíg az újonc losonctamásiak győztek, a másik három csapat kikapott, sőt még gólt sem szerzett, kaptak viszont kilenc gólt. Ebből a ragyolciak és a tornaljaiak négyet-négyet, előbbiek Málnapatakon (Málinec), utóbbiak Gyetván. A ragyolciak már az 5. percben gólhátrányba kerültek, majd a hazaiak a második félidőben bedarálták enerváltan játszó ellenfelüket. Nem jártak jobban a tornaljaiak sem, akik az első félidő közepén kaptak két gólt gyors egymásutánban, majd a hazaiak a kegyelemdöfést a 87. percben adták meg a gömöri csapatnak, amely így továbbra is reménytelenül áll az utolsó helyen. A tótgyarmatiak a tavaly harmadik, idén eddig győzelem nélkül álló poltáriak otthonába látogattak, akik egy 29. percben szerzett góllal begyűjtötték első győzelmüket. Az újonc losonctamásiak viszont nem ijedtek meg Feketebalogon, Weisenpacher a 18. percben megszerezte a vezetést, majd a 87. percben Acosta tette biztossá számukra a három pontot. Ezzel a losonctamásiak a szintén 19 pontos málnapatakiak társaságában a 4-5. helyen állnak. Mivel az újonc cserpatakiak csak egy pontot tudtak szerezni Zólyomlipcsében (Slovenská Ľupča), így a breznóbányaiakat simán legyőző (4:1) selmecbányaiak 22 ponttal átvették a vezetést a 21 pontos cserpatakiak és a 20 pontos nagykürtösiek előtt. Többi csapatunk a mezőny legvégén található. A hétpontos ragyolciak a 11., a 6 pontos tótgyarmatiak a 12. helyen tanyáznak, míg az eddig mindössze egy pontot szerző tornaljaiak az utolsó, 14. helyen szerénykednek, s gólarányuk is riasztó, 6:30.

A 10. fordulóban már október 14-én szombaton 14.30 órától a losonctamásiak a velük azonos pontszámmal álló málnapatakiakat látják vendégül, másnap a ragyolciak a gyetvaiakat, míg a tótgyarmatiak a tornaljaiakat fogadják. 

A VI. liga 9. fordulójában két Ipolymenti rangadót is rendeztek, Ipolynyéken 250 néző előtt Skabella góljával az ipolybalogiak szerezték meg a vezetést, de még a félidő utolsó pillanataiban Ubrankovič egyenlíteni tudott. Mivel több gól nem esett, így a felek megosztoztak a pontokon (1:1). A meccs érdekessége, hogy Medveď  játékvezető egyszer em vette elő a lapjait. Óváron a tavalyi ezüstérmes hazaiak a tavalyi bronzérmes csábiakat fogadták, s a vendégek Koncz, Krnáč és Malatinec góljaival magabiztos, 3:0 arányú győzelmet arattak. Tovább folytatja menetelését az éllovas feledi gárda, amely ezúttal a tiszolciakat ütötte ki 8:1 arányban.  A felediek Uličný góljával már a 4. percben megadták a mérkőzés alaphangját, s Halaj találatával tíz perccel később már 2:0 arányban vezettek. Bár Morong még szépíteni tudott, ezt követően már csak a hazaiak találatai következtek. Előbb Halaj tizenegyesből vette be Juhaniak kapuját, majd Ľupták és Andráši következtek, előbbi háromszor, utóbbi kétszer talált be, így alakítva ki a 8:1-es végeredményt. Nem remekeltek az idényt jól kezdő alsósztregovaiak sem, Madách falujának csapata 6:2-es vereséget szenvedett Nagyrőcén. Az ajnácskőiek is megúszták ezúttal vereség nélkül, mivel a lukanényeiek visszalépése miatt pályára sem léptek. A felediek 22 ponttal vezetik a tabellát (gólarányuk 43:9) a 17 pontos ipolynyékiel és a 16 pontos lónyabányaiak (Lovinobaňa) előtt. 13-13 ponttal követi őket a csábi, ipolybalogi, óvári, bozitai és alsósztregovai alakulat.  Az ajnácskőiek az utolsó, 13. helyen állnak, s eddig még nem szereztek pontot. 

A 10. fordulóban október 15-án, vasárnap 14.30 órától ismét hazai pályán folytatják a felediek, mégpedig az óváriak ellen. A csábiak a nyustyaiakat fogadják, míg az ajnácskőiek Tiszolcra, az ipolynyékiek Alsósztregovára utaznak. A forduló pihenőcsapata az ipolybalogi lesz.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.