Podcast: Mi vár Szoboszlaira Lipcsében? Bajnok lesz-e a DAC? Ez történt a magyar fociban 2020-ban

2021. január 12., 19:25

Hol tart a magyar foci? Miben áll Marco Rossi játékfilozófiája? Milyen jövő előtt áll Szoboszlai Dominik? Minek köszönhető a Fradi BL-szereplése? Bajnok lesz-e a DAC? A ma7 médiacsalád Szurkoló című műsorában 2020 legnagyobb magyar vonatkozású sport- és focisikereiről a műsorvezető Langschadl Mátyás Rajkovics Péterrel és Pomichal Krisztiánnal beszélgetett.

Néhány mondat a műsorból:
Azt gondolom, hogy nem Marco Rossi a legjobb edző, aki eddig a magyar válogatottat irányította, de valamihez nagyon ért: a mentális felkészítéshez."
A szlovák ligában az őszi szezon nyolc legjobban teljesítő játékosa közül három magyar. Az első háromban pedig kettő: Kalmár és Holman. Miközben a top tízben egyetlen szlovák játékos sincsen. Ez azért sokat elmond."
A magyar válogatottnak sikerült az, ami az elmúlt harminc évben nem sűrűn: az utolsó pillanatban megfordítani sorsdöntő meccseket. Ez általában azoknak a csapatoknak sikerül, amelyek mentálisan erősek. Ez az, amiben előre léptünk, mert a játékosok nem lettek feltétlenül jobb játékosok az elmúlt fél évben. És ebben nagy szerepe van az edzői stábnak."
A Slovannak annyira erős a kerete és annyira hosszú a kispadja, hogy nagyon nehéz lesz a DAC-nak ezzel felvennie a versenyt. Félek tehát, hogy ezt a bajnokságot maximum csak a Slovan veszítheti el, persze kívánom, hogy ez így történjen és a DAC behúzza a bajnoki címet. Óriási öröm lenne."
Lássuk azt is, hogy ahogyan a nézők teljesen eltűntek a lelátókról, a DAC formája is gyengébbre fordult. A szurkolótábor, vagyis a "tizenkettedik játékos" nagyon hiányzik. (...) Született dunaszerdahelyiként egyébként jobban örülnék neki, ha a csapatban négy-öt saját nevelés játszana rendszeresen, mint annak, ha a csapat bajnok lenne."
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.