Minden fejben dől el, ha megtanulsz veszíteni, a játékod is bölcsebb lesz - PODCAST

2023. március 8., 16:01

Sokan űzik az asztaliteniszt, ám mégsem tartozik a népszerűbb sportágak közé. De mitől is különleges ez a sport?

Biztosan mindenki pingpongozott már az életében. Az iskolában, sítanfolyamon, vagy egy helyi kultúrházban, ha rossz volt az idő, és a szabadban nem lehetett mozogni. Vajon milyen lehet ezt a sportágat versenyszerűen űzni?

Ahogy a fociban, úgy asztaliteniszben is vannak helyi csapatok az egyes falvakban és városokban, akik egymás ellen mérkőznek meg.

Izsmán Tamás
Fotó:  Rózsár Vince

Sőt, ebben a sportban gyakori, hogy a falusi csapatok jó eredményeket érnek el. Az asztalitenisz tehát nemcsak egyéni sport, de ez egyben csapatsport is, ahol a játékosok egymásért küzdenek.

Az asztalitenisz egyediségéhez hozzátartozik az is, hogy nehezen sérülhet le az ember, nincs közvetlen érintkezés a másik játékossal, és ritka a más játékossal szemben történő szabálytalanság.

Vajon mi lehet a varázsa ennek a csodálatos sportágnak? Miért fontos az, hogy az ember elsősorban fejben tudjon ott lenni?

Izsmán Tamás
Fotó:  Rózsár Vince

Az is érdekes, hogy ebben a sportágban találkozik a legtöbb korosztály, hiszen egy járási bajnokságban nincs meghatározva a kor, így fordulhat elő például az, hogy egy kilencéves és egy hetvenéves is találkozhat az asztalnál.

Mi lehet a sportág jövője és mivel lehetne még jobban népszerűsíteni ezt a varázslatos sportot?

Izsmán Tamással, a csallóközkürti csapat tagjával mutatjuk be az asztalitenisz filozófiáját. Érdemes lesz velünk tartani!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.