Gróf Lóránt: A legkeményebb küzdelmeket magam ellen vívtam - PODCAST

2023. április 26., 18:00

Az Adásidő podcastjának legújabb vendégét keveseknek kell bemutatni. Gróf Lóránt harcművészt, küzdősportolót, edzőt és biztonsági szakembert rengetegen ismerik itthon és a határon túl is. Aktuális beszélgetésünkben Gróf egy egészen új arcát mutatja meg!

Beszélgetésünket nem csak azoknak ajánljuk, akiket érdekel a harcművészet, a küzdősportok vagy az edzőtermek világa. Gróf Lóránt őszintén beszél gyermekkori nehézségeiről, egészségügyi problémáiról, pályafutásáról, a magyar küzdősport aranykoráról és az MMA hazai indulásáról, a saját és mások egójával vívott harcáról, edzői munkájáról, sikereiről és kudarcairól.

Azt mondja, miközben nagyon rossz vesztesnek tartja magát, az utóbbi gyakran sokkal hasznosabb, több mindenre megtanítja az embert.

Gróf, akit a csallóközi fiatalok leginkább a DAC-meccsek és az éjszakai szórakozóhelyek keménykötésű biztonsági embereként ismernek sajátos, de példaértékű életfilozófiáját osztja meg a hallgatókkal. 

Néhány idézet a beszélgetésből:

A küzdősport megtanít, hogy legyél jelen az életedben! Ez a legfontosabb! Ha nem vagy jelen, pofán vágnak! Ha máshol jár az eszed, pofán vágnak! Ha túl nagy az egód, akkor is pofán vágnak!
Edzőként nem az érem meg az öv érdekel, az csak egy eszköz. Az érdekel, hogy a tanítványom jobb ember legyen a végén! (...) Igyekszem a srácoknak egy kis filozófiát, életszemléletet is átadni, de néha érzem rajtuk, azt gondolják, ez már megint miről beszél?!
Nálam nincs verekedés edzésen, mi küzdünk! Utálom, mikor azt mondják, megyünk verekedni! Hova mész verekedni?! Hülye vagy?!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.