2020. május 9., 18:40

Üresség érzetét kelti Hamiltonban a zárt kapus verseny

Üresség érzetét kelti a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonban az, hogy nézők nélkül kell majd körözniük a számára hazai Forma-1-es futamon, a Brit Nagydíjon, de így is lelkes, hogy hónapok óta tartó várakozás után hamarosan elkezdhetik az idényt.

Lewis Hamilton
Fotó: Daimler AG
Lewis Hamilton

A pilóták a múlt év vége óta nem versenyeztek a koronavírus-járvány miatt, s a tervek szerint az idény július 5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődne Spielbergben, utána pedig 19-én az angliai verseny következne Silverstone-ban. Mindkét helyszínen zárt kapuk mögött zajlana a viadal.

"Emiatt tényleg üresség van bennem, mert nézőkkel igazi a verseny" - jelentette ki Hamilton a Mercedes csapat szombaton közzétett videointerjújában. "Világszerte úgy van, hogy minél több a néző, annál jobb a hangulat, ilyen Silverstone és Monza. Nem tudom, mennyire lesz izgalmas a szurkolóknak tévén nézni a futamot, de még ez is jobb a semminél" - tette hozzá.

A 35 éves címvédő szerint a zárt kapus verseny olyan, mint a tesztnap, vagy talán még annál is rosszabb.

"Abban az értelemben, hogy egy barcelonai tesztre sem jön ugyan ki rengeteg ember, de néhány azért igen" - fogalmazott.
Hamiltonnak van lakása Monacóban és az Egyesült Államokban is, de az interjúban nem árulta el, most hol tartózkodik. Ugyanakkor bevallotta, hogy élvezte a leállást, saját magát pedig alapvetően nyugodt, ugyanakkor munkamániás emberként írta le.

"Nagyszerűen érzem magam. Ez az első eset, amire vissza tudok emlékezni, hogy hat hete ugyanazon a helyen vagyok" - mondta. "Izgatottan várom az újrakezdést, nagyon hiányzik (a versenyzés), de ez az időszak egyben áldás is volt, mert jobban felértékelődnek azok a dolgok, amelyeket szeret és csinál az ember" - tette hozzá.

Ebben az időszakban feltöltődött és inspirálódott, hogy tovább dolgozzon "nagyszerű csapatával". Bevallása szerint testsúlya nem változott, az egyéni edzéseken a gyengeségeinek kiküszöbölésére figyelt, például vádlierősítő gyakorlatokat végzett, melyeket bár unalmasnak, de hasznosnak tart. Ideje egy részét játékkal töltötte, emellett beiratkozott egy hathetes online kurzusra.

"Mindig is meg akartam tanulni egy nyelvet, de eddig nem sikerült. Az iskolában jó voltam franciából, ez volt az egyetlen, amiből nagyon jól teljesítettem" - mondta, hozzátéve, ha valamit elkezd, abba mindig nagyon beleveti magát.

Az idei vb március közepén kezdődött volna Ausztráliában, a melbourne-i viadalt törölték, majd ugyanerre a sorsa jutott a monacói és a francia verseny is. További hét futamot elhalasztottak. Az Osztrák és a Brit Nagydíj után augusztus 2-án a Magyar Nagydíj következne a csonka idényben.

Megosztás
Címkék