2023. november 16., 12:34

Unja a Las Vegas-i felhajtást Verstappen

Nem érdekli a felhajtás az immár háromszoros világbajnok Max Verstappent a hétvégi Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon.

Max Verstappen
Archív felvétel
Fotó: TASR/AP

A Red Bull pilótája egykedvűen figyelte a szerdai színpompás nyitóünnepséget, melyen

a szervezők többek között Kylie Minogue és John Legend fellépésével ünnepelték meg több tízezer néző előtt, hogy a száguldó cirkusz 41 év után visszatér a fény, pompa és kaszinók városába.

„Egyáltalán nem érdekel az olyan esemény, ahol 99 százalék a show-ról, egy pedig a sportrendezvényről szól.

Nem tetszik ez a felhajtás, én úgy nőttem fel, hogy csak a teljesítményre összpontosítsak.

Kicsit bohócnak éreztem magam” - fejtette ki a holland sztár a gála után, hozzátéve, az ő véleménye ezzel együtt jelen esetben nem számít, mert itt főként a pénzről van szó. „Én nem játszom meg magam, én közlöm a véleményemet a pozitív és negatív dolgokban is” - fogalmazott.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso valamivel megengedőbben nyilatkozott: „Ez a hely és ez a befektetés másfajta megközelítést és showműsort érdemel. Ezért a műsorért én is kész vagyok többet nyújtani” - jelentette ki az Aston Martin klasszisa, de hozzáfűzte, túlzottnak tartja a pilóták médiakötelezettségeit.

A rendezők telt házat jelentő 315 ezer nézővel számolnak a Las Vegas-i Nagydíj három napján, a legdrágább belépő ötmillió dollárba kerül. A helyi gazdaság nagyjából 1,2 milliárd eurónak megfelelő összeghez jut a viadal megrendezéséből.

A kaszinóvárosban az 1985-ös Dél-afrikai Nagydíj óta először kerül sor szombat este világbajnoki futamra. A verseny magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Az 50 körös viadal egyik fénypontja a Las Vegas Boulevard-on áthaladó, 1,9 kilométer hosszú egyenes, ahol akár 340 kilométer/órás csúcssebességet is elérhetnek a versenyautók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.