2018. április 18., 12:20

Ricciardo a jövőjéről nyilatkozott

Daniel Ricciardo, a Red Bull Racing Forma-1-es csapat pilótája a sportág körüli bizonytalanságok miatt csak kétéves szerződéshosszabbítást szeretne aláírni.

Daniel Ricciardo02
Fotó: TASR/AP

A múlt vasárnapi, kínai futamon győztes ausztrál versenyző kontraktusa a szezon végén jár le jelenlegi munkaadójánál, s ha nem tud megállapodni a hosszabbításról, a pilótapiac legértékesebb tagja lehet.

"Nem szeretném hosszabb távra elkötelezni magam, mert nem igazán lehet tudni, milyen irányt vesz a sorozat. Gyorsan változnak a dolgok, és nem lenne jó azzal a gondolattal folytatni, hogy igazából nincs is kedvem az egészhez" - jelentette ki a The Times című brit lapnak Ricciardo.

A 28 éves sportoló ezzel arra utalt, hogy a Forma-1 jelenlegi motorszabályzata 2020-ban jár le, és egyelőre nem tudni, azt követően milyen erőforrásokat kell majd használni.

Ugyancsak addig érvényes a csapatok, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a vb-t szervező cég közötti megállapodás, az úgynevezett Concorde-szerződés, mely a pénzek elosztása mellett arról is rendelkezik, milyen csapatok indulhatnak a sorozatban.

Ricciardo három futam után a negyedik helyen áll a vb-pontversenyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.