2022. június 23., 17:40

Még nem tudni mikor, nem tudni hol, de Madrid Forma-1-es futamot rendezne

A madridi városvezetés csütörtökön bejelentette, hogy a jövőben szeretne Forma-1-es futamot rendezni.

Forma-1
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

Noha Madridban nincs az F1-es mezőny vendégül látására alkalmas versenypálya, az ország pedig már rendelkezik egy F1-es futammal Barcelonában - amelynek 2026-ig él a szerződése -,

a főváros bízik abban, hogy tárgyalásokat kezdhet a sorozat jogait birtokló Liberty Mediával.

Ennek érdekében a madridi tartományi autonóm kormány képviseletében Enrique Escudero levelet írt Stefano Domenicalinak, a Forma-1 elnök-vezérigazgatójának.

A pályázatról további részleteket nem közöltek.

A fővároshoz közeli Jaramában 1968 és 1981 között rendeztek Forma-1-es futamokat, ám a korszerűtlen pálya jelentős felújítást igényelne ahhoz, hogy újra vendégül láthassa a száguldó cirkuszt.

Tavaly a Madridtól 36 kilométerre található Morata de Tajuna vezetése jelentette be, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak megfelelő pályát kíván építeni F1-es és MotoGP-futamok rendezésének reményében.

Idén - a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíj törlésével - 22 futamból áll a Forma-1-es világbajnokság, a szervezők pedig a földrajzi bővítés jegyében afrikai és újabb egyesült államokbeli helyszínek hozzáadására törekednek.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.