2023. május 24., 18:22

Korábban lesz az Európa-bajnoki futam Nyíregyháza-Leveleken

Ismét jet-ski Európa-bajnoki futamot rendez Magyarország. A világversenyeknek Nyíregyháza-Levelek ad otthont. Az újabb rangos események most a megszokottnál korábban lesznek, ugyanis ezúttal nem szeptemberben, hanem június 22. és 25. között szurkolhatnak a nézők a remélhetőleg minél jobb magyar eredményeknek” – mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

jet-ski

Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon veszi kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos lesz, és ezt ezúttal is Nyíregyháza-Leveleken rendezik meg.

Az utóbbi években többször bizonyított a hazai szövetség és a szervező bizottság. Tavaly is elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői, egyöntetű véleményük az volt, hogy a magyar szervezők maradandót alkottak a vízen és a szárazföldön egyaránt. Nem véletlen, hogy idén is megkaptuk a rendezési jogot”

– tette hozzá Czeller Béla.

Közben a jet-skis szezon kezdetét vette az Ónodon megrendezett magyar bajnokság első fordulójával.

A kategóriagyőztesek:
SKI JUNIORS GP3.3: Ifj. Komonyi Lajos
SKI VETERANS GP3: Puskás Zoltán
RUNABOUT VETERANS GP1: Kasza György
RUNABOUT GP1: Kasza György
RUNABOUT GP4: Stefán Saláth
RUNABOUT GP2: Kasza György
RUNABOUT GP3: Kasza György
SKI GP1: Szabó Barnabás
SKI GP3: Jászai Csongor

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.