2018. április 4., 11:01

Gyári segítség Talmácsi Gábor egyesületének

A Talmácsi Ring Motorsport Egyesület a Yamahának köszönhetően az első hazai utánpótlás-nevelő egyesület, amely gyár által támogatott technológiával és háttérrel működhet.

Talmácsi Gábor 01
Fotó: Talmácsi Gábor Facebook oldala

Az alapító Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző az egyesület keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy négyéves korában kezdte el a motorozást, az édesapja által épített kismotorral hozták létre a minimotorozást Magyarországon.

"Akkor még játék volt nekem a motorozás, igaz, ma is az és örömforrás, bár a minimotorból élsport lett. Különböző kategóriákat megjárva tíz évig képviseltem Magyarországot a gyorsaságimotoros-világbajnokságon" - mondta Talmácsi, és kiemelte, hogy már pályafutása idején édesapja segítségével elkezdte oktatni az utánpótlást, strandon is tanította a gyerekeknek a motorozást.

Beszélt arról, hogy egyesületük motoros mobilpályájuk segítségével nemcsak az élsportot szolgálja, hanem egyúttal a gyerekeket megtanítja közlekedni, motorozni, miközben javul az egyensúlyérzékük is. A Talmácsi Ring 4-től 14 éves korig oktatja a fiatalokat.
Újvári Viktor alelnök kiemelte, egyesületük azért különleges mert Magyarország egyetlen motoros világbajnoka is tanítja a kicsiket.

A célokról kifejtette: utánpótlás-nevelő programjukkal meg akarják ismertetni a fiatalokat a motorsport alapjaival, majd pedig a tehetségesekből élsportolót szeretnének nevelni. Módszertanuk dokumentált oktatási rendszer, minden diáknak egyedi programmal.

Madarász Ildikó a Yamaha képviseletében hangsúlyozta, hogy a márka számára is fontos az utánpótlás-nevelés, ezért örülnek annak, hogy a Talmácsi Ringgel együttműködve vághatnak neki az új versenyidénynek. A 2018-as próbaévben különböző termékekkel, kezdő motorokkal segítik a versenyzőket.

Ficzere Ágnes, az egyesület elnöke, csapatvezetője elmondta, jelenleg nyolc-tíz tehetséges fiatallal foglalkoznak, de a létszám 15 főig bővíthető. Hozzátette, az idei szezonban megpróbálnak versenyhelyszíneken is edzést tartani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.