2022. február 25., 14:44

Forma-1: Nem rendezik meg az Orosz Nagydíjat

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szervezői pénteken közleményben jelezték, hogy a "jelenlegi körülmények között lehetetlen" megrendezni idén szeptemberben az Orosz Nagydíjat Szocsiban.

Forma-1 Szocsi
Fotó: TASR/AP

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az F1 vezetése a közleményében emlékeztetett arra, hogy a versenysorozat világszerte számos országba látogat el,

azzal a pozitív szándékkal, hogy egyesítse az embereket és a nemzeteket".

"Szomorúan figyeljük az Ukrajnában zajló eseményeket és reménykedünk a jelenlegi helyzet gyors és békés rendezésében" - írták a közleményben, amely szerint csütörtök este a nemzetközi szövetség (FIA), az F1 vezetése és a csapatok képviselői abban állapodtak meg, hogy a mostani helyzetben nem lehet megrendezni a szeptember 25-re kiírt Orosz Nagydíjat Szocsiban.

A Forma-1-es idény március 20-án kezdődik Bahreinben.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.