2024. május 3., 18:35

Xisco Muñoz marad a DAC vezetőedzője, új szerződést írt alá

A Niké Liga negyedik helyen álló dunaszerdahelyi DAC spanyol vezetőedzője, Xisco Muñoz marad Dunaszerdahelyen. A klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy új szerződést írt alá a 43 esztendős spanyol szakemberrel.

Xisco Muñoz
Xisco Muñoz marad Dunaszerdahelyen
Fotó: dac1904.sk

Meghosszabbította idény végén lejáró szerződését a DAC spanyol mestere Xisco Muñoz, és két évre szóló új megállapodást kötött a csallóközi együttessel, jelentette be hivatalos honlapján a dunaszerdahelyi klub.

A 43 esztendős spanyol szakember tavaly november vette át a dunaszerdahelyi futballklub irányítását, miután Adrian Guľát menesztette posztjáról a klub vezetése.

Nagyon boldog vagyok. Az első perctől érzem, hogy a klubnál dolgozó emberek pontosan tisztában vannak vele, mit akarnak elérni. A tulajdonossal, a klub vezetőségével és a munkatársakkal való beszélgetések során egy hullámhosszon vagyunk, ami az ambíciókat és a futball iránti szenvedélyt illeti.

Az ember életében fontos, hogy a környezete ugyanolyan értékrenddel rendelkezzen, és Dunaszerdahelyen pont ezt találtam. Az itteni közeg rendkívül barátságos, nekem és az egész stábomnak is teljes támogatást nyújt.

Ez a menedzsmentre, a játékosokra és a szurkolókra is igaz, nekik köszönhetően otthon érzem magam. Az elmúlt hét hónap a mindennapi kemény munkáról szólt, és az elkövetkező időszakban is ez vár ránk, mert javulnunk kell, lépésről lépésre haladva előre. Csak így vagyunk képesek megvalósítani az ambíciónkat, és beírni magunkat a klub történelmébe” – mondta a szerződés aláírása után a DAC spanyol vezetőedzője.

Xisco Muñoz csapata az elmúlt hetekben egyre jobb teljesítmény nyújtott, és láthatóan a szakember is megtalálta a megfelelő összeállítását. A 43 esztendős rutinos edző 16 tétmérkőzésen irányította eddig a sárga-kékeket, és 6 győzelem mellett, 7 döntetlent és három vereséget szenvedett csapata.

Legutóbb a bajnok Slovan ellen győztek egy parádés mérkőzésen a sárga-kékek 5-3-ra és a bajnokságban már hat mérkőzése veretlen a csapat.

A DAC a negyedik helyen áll a bajnokságban, és továbbra is versenyben van a dobogóért és a nemzetközi kupaindulás kiharcolásáért.

„Az elmúlt hetek során több megbeszélést is tartottunk Xiscóval a csapat elkövetkezőkben való fejlesztéséről. Egyetértettünk abban, hogyan szeretnénk új szintre emelni az együttest az eltökéltség és az intenzitás tekintetében. Mióta Xisco a gárda vezetőedzője, bár az átalakulási szakaszban vagyunk, sokkal stabilabbá váltunk, ami 7 kapott gól nélküli mérkőzésben és 2 elveszített bajnoki találkozóban – a téli szünet előtt a Slovan otthonában és Nagyszombatban a rájátszás elején – mutatkozott meg.

Jó játékosok alkotják a csapat gerincét, és bízunk benne, hogy a néhány kiszemelt erősítés leigazolásával sikeresek lehetünk az elkövetkező szezonokban is.

Egyezségre jutottunk a vezetőedzővel a szerződése további 2 idényre szóló meghosszabbításában” – jelentette ki a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Muñoz mellett segítője és honfitársa Roberto Cuesta Roman is új szerződést írt alá a 2025/26-os idény végéig.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.