2023. december 8., 08:16

X. DAC-karácsony: Csinger Márk lett az ősz legjobb játékosa

Idén tizedik alkalommal került megrendezésre a DAC karácsonyi évzáró ünnepsége, ahol ünnepélyes keretek között hirdették ki az év legszebb gólját, valamint az ősz legjobb futballistáját is díjazták.

Csinger Márk
Fotó: dac1904.sk

Immár hagyományosnak mondható ünnepségen idén tizedik alkalommal hirdették ki az ősz legjobb DAC-játékosait, valamint az ősz legszebb gólját is díjazták. Az DAC ünnepélyes évzáró karácsonyi ünnepségét idén a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban rendezték meg. Az est házigazdája a DAC kommunikációs és PR menedzsere Nagy Krisztián volt.

Az ünnepi esten Dunaszerdahely város polgármestere Hájos Zoltán és alpolgármestere Karaffa Attila is részt vett.

A DAC tizedik karácsonyi évzáró ünnepségét színes programokkal tették még élvezetesebbé, különféle zenés előadások kíséretében.

Az estén évértékelő beszédet mondott a DAC klubelnöke Végh Tibor, valamint a MOL Akadémia igazgatója Németh Krisztián is értékelte az évet. Immáron hagyományos módon a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár is megtartotta szokásos évértékelő beszédét, ahol az elmúlt tíz évet értékelte, ugyanis jövő tavasszal lesz tíz éve annak, hogy a csallóközi klub többségi tulajdonosa lett 2014 tavaszán. A gálaesten ezúttal is díjazták a MOL Akadémia legígéretesebb tehetségét, a TOP Talent díjjal.

Ezt az elismerést a magyar U15-ös válogatott tehetsége Bösze Levente kapta meg.

Az est további programjában az ősz legszebb DAC-góljait is díjazták, amiről a szurkolók dönthettek. A legszebb találatot végül az év legígéretesebb tehetségének választott Bösze Levente szerezte a szurkolók szavazatai alapján, megelőzve Kukucs Dávidot és a DAC csapatkapitányát Yhoan Andzouanát.

A karácsonyi ünnepség elmaradhatatlan fénypontja az ősz legjobb játékosának díjazása volt. Az idei voksolást pedig a DAC fiatal magyar U21-es válogatott védője Csinger Márk nyerte meg,

aki ősszel valósággal berobbant a DAC kezdőjébe, amit remek teljesítménnyel hálált meg edzőinek. Csinger mellett Adzouana és Popović állhattak még fel a képzeletbeli dobogóra. Az élen óriási csata alakult ki, mindössze hat szavazat döntött a magyar tehetség javára. A DAC másik magyar tehetsége Vitális Milán a negyedik helyen végzett 66 szavazattal.

Az év DAC-gólja szavazás végeredménye

1. Bösze Levente (U19)

2. Kukucs Dávid (U14)

3. Yhoan Adzouana

Az év védése:

Ifj.Novota János

TOP TALENT 2023 (A MOL Akadémia legígeretesebb tehetsége): Bösze Levente (U19)

Az ősz legjobb DAC-játékosa 2023-ban:

1. Csinger Márk 276 szavazat

2. Yhoan Andzouana 270 szavazat

3. Aleksandr Popović 156 szavazat

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.