2022. augusztus 29., 17:47

Weiss elmondta, mire számít a dunaszerdahelyiek ellen

A pozsonyi Slovan labdarúgóinak edzője, Vladimír Weiss igazán elégedett lehet. Sikerült bejutniuk az EKL csoportkörébe egy drámai visszavágón, majd hétvégén a bajnokságban is győzedelmeskedtek.

Fotó: dac1904.sk

Tették ezt csak pár nappal azelőtt, hogy a dunaszerdahelyi DAC ellen lépnek pályára hazai pályán, augusztus utolsó estéjén. Igazi slágerről van szó, a két szurkolótábor mindig különösen készül a találkozókra. 

A pozsonyiak vezetik a bajnokságot, s a hétvégén a rózsahegyieket győzték le, míg a nemzetközi kupaszereplést korábban befejező DAC odahaza a vezetés ellenére nem tudott pontot szerezni a trencséniek ellen. A hétvégi ellenfelükkel már korábban is többször meggyűlt a bajuk a csallóközieknek, a Slovan otthonában pedig hosszabb ideje kedvezőtlen statisztikákat mutatnak. Ennek ellenére a sárga-kékek nagy erőkkel készülnek a rangadóra.

Tudja ezt az idősebb Weiss is, aki évtizedekkel korábban maga is játszott Dunaszerdahelyen, sőt, a szezon előtt többen biztosra vették, hogy a pozsonyiaknál uralkodó feszült helyzet után a Csallóközben folytatja. Nem így lett, s fiával együtt a fővárosban maradt, de nagyon jól ismeri a dunaszerdahelyiek erősségeit. A trencséniek elleni meccsüket maga is megnézte, s annyit mondott utána, hogy biztos benne, a Slovan ellen 200 százalékkal jobb teljesítményt nyújt majd a Guľa-legénység.

A pozsonyiak mestere a DAC erősségeit is dicsérte, így aztán biztosan felkészülnek a csallóköziekből. Más kérdés, hogy már ez a meccs is sokat mondhat a bajnokság kimeneteléről, mert a Slovan már most 5 pontos előnyben van a második helyezettel szemben, a bajnokaspiráns dunaszerdahelyiek pedig csak ötödikek, miközben már 7 pontos hátrányt gyűjtöttek össze 7 forduló alatt.

A Slovan-DAC derbit augusztus 31-én, szerdán, 20:30 órától rendezik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.