2023. november 13., 20:19

Vitális Milán: Kiábrándító, mennyi lehetőséget hagytunk kihasználatlanul

Másodszor került be a DAC kezdőjébe a sárga-kékek magyar U21-es válogatott középpályása Vitális Milán. A 21 esztendős középpályás a Rózsahegy ellen nagyon közeljárt első bajnoki góljához, de végül a kapufa mentetette meg a liptóiakat a góltól. A fiatal tehetség értékelte a hétvégi mérkőzést a klub hivatalos honlapjának.

Vitális Milán
Fotó: dac1904.sk

A Nagymihály elleni szezonnyitó után ismét a kezdőben kapott helyet a DAC magyar tehetsége Vitális Milán, aki ezúttal a Rózsahegy ellen került be a kezdőcsapatba. A 21 esztendős középpályás az őszi idényben hetedik alkalommal lépett pályára a bajnokságban.

Már a mérkőzést megelőző edzéseken úgy álltunk fel, hogy tudtam, én vagy Miro Káčer kap helyet a kezdőcsapatban. Bíztam benne, hogy az elejétől lehetőséget fogok kapni, de biztossá csak a taktikai eligazításon vált a dolog.

Úgy éreztem, hogy az első félidőben látottak alapján több góllal kellett volna vezetnünk, de a második játékrészben is szinte csak támadtunk. Igaz, akkor már picit nehézkesebben. Nyilvánvaló, hogy még többet kell gyakorolni a befejezéseket. Elfogadhatatlan, hogy ennyi helyzetből nem voltunk képesek gólt lőni” - nyilatkozta Vitális Milán a Rózsahegy ellen döntetlenre végződő bajnoki után.

Vitális Milán
Fotó:  dac1904.sk

A csallóközi együttes fiatal középpályása Vitális is nagyon közel került első bajnoki góljához, de a magyar tehetség lövése után a kapufa mentett. A magyar U21-es válogatott kiválósága kiemelte kiábrándító mennyi lehetőséget szalasztottak el.

A kapufám nagyjából öt centin múlott, de legalább az ismétlés bemehetett volna, amikor sajnos Čermák is csak a lécre tudott fejelni. Nagyon nagy kár érte, de főleg amiatt a lövésem miatt vagyok szomorú, amely épphogy csak fölé ment.

Kiábrándító, mennyi lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Az ellenfél lényegében támadás nélkül szerzett gólt, a szöglet után össze-vissza pattogott a labda a tizenhatosunkban, de nekik bezzeg befele pattant a kapufáról. Ilyen a futball, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat” - értékelt a DAC fiatal középpályása.

A DAC középpályását a válogatott szünetben is láthatjuk, hiszen a magyar U21-es válogatottal készül a spanyolok és skótok elleni Eb-selejtezőre. A magyar U21-es utánpótlás válogatott pénteken Spanyolországban lép pályára, míg jövő héten kedden hazai pályán fogadják Skóciát a magyar fiatalok, melynek két DAC-játékos is tagja Vitális Milán és Csinger Márk személyében.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.