2024. február 13., 19:10

DAC: Vitális és Brunetti a tavaszi nyitóforduló legjobbjai között

Hazai győzelemmel indított a szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) első tavaszi fordulójában a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes, ha nehézkesen is, de legyőzte egy góllal hazai pályán a Szakolcát. Az első tavaszi fordulót követően pedig kihirdették a forduló legjobbjaiból álló álomcsapatot.

Vitális Milán
Vitális csapata egyik legjobbja volt
Fotó: dac1904.sk

Az őszi idényhez hasonlóan tavasszal is minden forduló után a Markíza TV sport szerkesztősége ezúttal is kihirdeti a forduló álomcsapatát, mely a forduló legjobbjaiból áll. A hétvégén közel két hónap téli szünet után indult újra a bajnokság. Az első tavaszi forduló után pedig két dunaszerdahelyi futballista is bekerült a forduló álomcsapatába remek teljesítményével. Mint arról beszámoltunk a DAC egy góllal legyőzte a Szakolcát és egy nagyon fontos győzelmet szereztek a sárga-kékek.

A Niké Liga 19. fordulójának legjobbjai közé a győztes gólt fejelő Mateus Brunetti került be, valamint a gólpasszt jegyző és remek teljesítményt nyújtó Vitális Milán is bekerült, aki immáron csapata alapembere lett.

A forduló álomcsapatában óriási a Slovan-dominancia, hiszen a pozsonyiak négy játékosa is bekerült a forduló legjobbjai közé. A forduló legjobb kapusa a Szakolca hálóőre Martin Junas lett, aki éppen a DAC ellen parádézott, védéseivel nagyban hozzájárult, hogy csapata csak egygólos vereséget szenvedett a MOL Arénában.

A Niké Liga 19. fordulójának álomcsapata a Markíza TV sport szerkesztősége szerint:

Martin Junas (Szakolca) - Mateus Brunetti (DAC), Guram Kashia (Slovan), Ľubomír Willwéber (Besztercebánya)  - Artur Gajdoš (Trencsén), Jaba Kankava (Slovan), Samuel Lavrinčík (Rózsahegy), Vitális Milán (DAC), Peter Kováčík (Zólyombrézó) - David Strelec (Slovan), Tigran Barseghyan (Slovan)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.