2024. február 12., 20:02

Vitális Milán: A következő meccseken kiemelten fontos, hogy pontokat szerezzünk

Győzelemmel kezdte a Niké Liga tavaszi idényét a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes kezdőjében egyetlen magyar futballista, Vitális Milán kapott lehetőséget, aki ráadásul gólpasszt adott Brunettinek egy szögletet követően, ami végül három pontot ért. A találkozót követően a fiatal magyar tehetség nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.

Vitális Milán
Fotó: dac1904.sk

Létfontosságú győzelemmel indította a tavasz idényt a DAC, ezzel a felsőházi rájátszásért folytatott csata első lépését megtette a csallóközi együttes. Mivel a három rivális, a Trencsén, a Besztercebánya és a Zólyombrézó sem hibázott, a döntés az alapszakasz utolsó három fordulójára marad, ki jut a felső hatosba.

Mind a négy gárda egyaránt 32 ponttal áll a tabellán, a DAC a hatodik helyet foglalja el három fordulóval az alapszakasz vége előtt.

A Szakolca elleni győzelmet követően a gólpasszt jegyző Vitális Milán nyilatkozott a DAC hivatalos honlapjának.

„Az első félidőben nem sikerültek úgy a támadások, ahogy szerettük volna. A szünetben megbeszéltük, mit kell a második játékrészben jobban csinálnunk, és veszélyesebben is futballoztunk, többet támadtunk. A győzelmet nem kell megmagyarázni. Nem volt gond a három újonccal a kezdőben.

Az első félidőben inkább csapatszinten voltak problémáink, ezeket ki kell javítanunk, de az újak az edzéseken és meccsen is felvették a ritmust. Legközelebb az első félidőben is úgy kell futballoznunk, mint a másodikban tettük. Az elkövetkező három mérkőzés kiemelt fontosságú, amelyeken muszáj pontokat szereznünk, de ehhez a támadásépítéseken és a befejezéseken javítanunk kell, plusz több kapura lövéssel kellene próbálkoznunk”

- értékelte a Szakolca elleni fontos győzelmet a magyar középpályás.

A magyar tehetség elmondta, nagyon nehéz mérkőzések várnak a csapatra a hátralévő három fordulóban. Elsőként a kerületi rivális, Nagyszombat otthonában kell a legjobb eredményt elérniük. Vitálisnak ez lesz az első kerületi rangadója, ahol pályára léphet.

A gólpasszomnál a rövidre kellett volna beívelnem a labdát a szögletből, de középre ment, viszont így lett jó. Ennek így kellett történnie.

Úgy tűnik, a csapat sikeresebb, mikor a B-közép felé támad. A nagy helyzetemnél külsővel találtam el a labdát, holott teli rüszttel szerettem volna. Sajnos kicsit lecsúszott a lövés. Ebben a bajnokságban minden meccs nehéz. Örülök, hogy szombaton sikerült begyűjteni a három pontot. Lassan kezdhetünk készülni a Nagyszombat elleni rangadóra. Még nem játszottam ellenük, így újdonság lesz nekem ez a derbi” - zárta értékelését a DAC magyar U21-es válogatott játékosa, Vitális Milán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.