2020. június 6., 11:07

Világi Oszkár nem tesz le a közép-európai bajnokság létrehozásáról

A DAC tulajdonosa szerint a DAC-nak infrastrukturálisan már mindene megvan, ám tovább kell lépnie: játéktudásban is el kell érnie a nemzetközi szintet.

Világi Oszkár
Fotó: Lamos Csaba

„Jószerével mindenki érzi, hogy ennek a régiónak sokat segítene a közép-európai bajnokság” – jelentette ki Világi Oszkár az nso.hu-nak adott interjújában, amelyben a DAC tulajdonosa Bernd Storckról és új játékosok érkezéséről is beszélt.

A koronavírus-járványról és a leállt futballéletről

"Március hetedikén meccset játszottunk a Nagyszombat ellen, nyolcezer néző jött ki a Mol Arénába, sajnos kikaptunk, két nap múlva pedig felfüggesztették a bajnokságot. Ez a kettő együtt óriási sokk volt. Egyik napról a másikra megváltozott a világ, ezt megelőzően ezerkilencszáznyolcvankilencben, a csehszlovák bársonyos forradalomkor éltem át hasonlót: november tizenhetedikén még szocializmus volt, másnap már kezdett szétesni."

A DAC játékosok fizetéscsökkentéséről

"A legkevésbé sem jelentett gondot megegyezni a játékosokkal és a többi érintettel. A fizetéscsökkentés a bajnokság szüneteltetéséig van érvényben, az újrainduláskor tárgyalunk a futballistákkal, hogy milyen feltételekkel fejezzük be az idényt."

Egy közép-európai bajnokság létrehozásának lehetőségeiről

"Ha az UEFA áldását adja rá, utána következhet a tárgyalás a szóban forgó országokkal. (…) Jószerével mindenki érzi, hogy ennek a régiónak sokat segítene a közép-európai bajnokság. A ligában résztvevő országok megőriznék UEFA-s kvótájukat, erősödne a marketingpiac, emelkedne a színvonal és természetesen a nézőszám is. Gondoljunk csak bele: Slovan–Sparta vagy Slovan–Ferencváros! Szlovákia egész területéről érkeznének szurkolók a pozsonyi mérkőzésekre, mindenki nyerne vele. Az UEFA-nak be kell látnia, hogy a szegényebb régiók kis országainak bevétele meg sem közelíti a gazdag területek nagy országokéit kiemelkedő szponzori háttér és televíziós jogok híján."

Új játékosok érkezéséről

"Mindenképpen keressük a lehetőségeket. Ha lesznek olyan játékosok, akiket meg tudunk szerezni és illenek az elképzeléseinkbe, megpróbáljuk megszerezni őket."

Bernd Storckról, a DAC frissen kinevezett edzőjéről

"Egyszer találkoztunk személyesen, de nem volt szoros kapcsolat közöttünk. Viszont nem kellett bemutatni neki a DAC-ot, amikor tárgyalást kezdeményeztünk vele, mert ismerte a klubot. Nagy küzdő, sikerorientált edző, bátran beveti a fiatalokat és a szívünkhöz közel álló stílust képviseli. Ismeri a régiót, a közeget, remélem, sikerül hosszú távú munkakapcsolatot kialakítanunk."

A DAC Európa-liga indulásáról

"Nagy hangsúlyt fektetünk az eredményességre, mert számunkra ez az egyetlen út vezet a jelentős bevétel felé. A DAC neve még jobban csengene a sikeres európai kupaszereplés révén. Infrastrukturálisan már mindenünk megvan, most tovább kell lépnünk: játéktudásban is el kell érni a nemzetközi szintet. De nem lesz könnyű."

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.