2020. április 14., 15:30

Világi: a szlovák foci rosszabb helyzetben lesz, mint a magyar

A magyarországi DigiSport csatornának adott interjút kedden Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa, aki a csapat körüli anyagi helyzetről is beszélt.

Világi Oszkár
Fotó: Lamos Csaba

A járvány okozta válság miatt az UEFA-nak kell megértenie, hogy nem folytatható így tovább a futballüzlet: a várható klubcsődökre a nemzeti bajnokságoknál erősebb regionális ligák jelenthetnek megoldást, vissza kell szorítani a játékosügynöki jutalékokat, szabályozni a játékosfizetéseket és nevelési díjakat – mondta a Reggeli Start mai vírusvideójában a DAC tulajdonosa.

Világi Oszkár szerint a szlovák futball nehezebb helyzetben van, mint a magyar, hiszen ott csak a piaci bevételekre számíthatnak meg a tulajdonosok tőkéjére, közülük viszont többen a válság áldozatai most. Világi azt is elmondta, hogy a DAC közösségi ereje miatt szerveztek közös Kárpát-medencei szurkolói éneklést, mert az összetartozás most különösen fontos érték lett.

A tulajdonos az anyagi megszorításokról is megszólalt: " A játékosokkal tárgyaltunk, 40 százalékkal csökkentettük a bérezést. A klub alkalmazottaink bérét is csökkentettük, otthonról látják el a feladatokat. Van egy költségvetésünk, amely nem csökken, a bevételünk viszont nulla."

A beszélgetés ITT egészében megtekinthető.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.