2023. február 4., 12:39

Véget ért a DAC felkészülése a tavaszi idényre

Egy héttel a bajnoki rajt előtt lezárult a DAC felkészülése a tavaszi idényre. A sárga-kékek pénteken játszották utolsó felkészülési mérkőzésüket és veretlenül zárták a felkészülést, így mindenki készen áll a jövő vasárnap esedékes Slovan elleni derbire.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Öt felkészülési mérkőzéssel hangolt a tavaszi idényre a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes többek között magyar, szlovák, ukrán és szlovén csapatokkal mérte össze tudását.

A lejátszott öt mérkőzés során két győzelem és három döntetlen volt Kalmárék mérlege, tehát veretlenül zárták a felkészülést a sárga-kékek.

A jövő heti tavaszi nyitányon a sárga-kékek a nagy rivális Slovant fogadják a MOL Arénában. A csallóközi együttesnek talán még soha nem volt ilyen jó esélye megszorongatni és legyőzni a nagy riválist, hiszen csupán három ponttal maradnak el a címvédő pozsonyiaktól.

Ráadásul a pozsonyiak háza táján érezhetően gondok uralkodnak, ami a téli átigazolási piacon is érezhető volt. Több kulcsember is távozott és csak ez elmúlt hetekben érkeztek új játékosok.

Többek között a DAC korábbi játékosa Zuberu Sharani is Pozsonyba igazolt.

A dunaszerdahelyi szurkolókat és persze a szlovák fociközeget, az foglalkoztatja legjobban Krstović marad-e a Csallóközben.

Sérülésre hivatkozva ugyan nem játszott a DAC utolsó három felkészülési mérkőzésén és visszatért Dunaszerdahelyre, de a világhálón ellentmondásos információk jelentek meg távozásával kapcsolatban. Többek között a skót rekordbajnok Glasgow Rangers érdeklődéséről is lehetett hallani. Egy évvel ezelőtt Schäfer András is hasonló körülmények között távozott Dunaszerdahelyről a Bundesligába.

Adrian Guľa a felkészülés során két új igazolást épített be a csapatba a görög Niarchost és a spanyol Mendezt, valamint több fiatal tehetséget is kipróbálhatott a felkészülés során.

Az egyik ilyen fiatal tehetség Csóka Bálint volt, aki jó benyomás tett a sárga-kékek mesterére, így nem lenne meglepő, ha bekerülne a tavaszi keretbe.

Ami pedig a felkészülés főpróbáját illeti a DAC egy 1-1-es döntetlennel hangolt a tavaszi idényre. A sárga-kékek a szlovén élvonal aktuális második helyezettje az FC Koper ellen zárták a téli alapozást.

A csallóközi sárga-kékek a találkozó 69. percében Gavrić pontrúgása után kerültek előnybe, de a mérkőzés legvégén az utolsó percekben a szlovén gárda kiegyenlített, így döntetlennel zárult a horvátországi edzőtábor a DAC számára.

A dunaszerdahelyi együttes legközelebb már élesben a Slovan elleni csúcsrangadón lép pályára jövő héten vasárnap 17:30-kor a MOL Arénában. A találkozóra még kaphatóak jegyek, bővebben a DAC hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A DAC téli felkészülési eredményei:

DAC 1904 – Soroksár SC 1-1 (1-1)

DAC 1904 – FC Kassa 2-1 (2-0)

DAC 1904 – Ruch Lviv (ukrán) 0-0

DAC 1904 – NK Celje (szlovén) 2-0 (1-0)

DAC 1904 – FC Koper (szlovén) 1-1 (0-0)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.