2023. november 10., 18:38

Vajon ki csatlakozik Andzouanához?

A dunaszerdahelyi sárga-kékek számára a Niké Liga idei kiírása felemás mérkőzéseket tartogatott eddig, s amikor már úgy tűnt, újabb gödörbe kerül a csapat, akkor Yhoan Andzouana révén meglepő gólvágót avatott a DAC. Lesznek társai a csapatban?

futbal05_3_11_2023996722.jpeg

A bajnokságban jelenleg a hatodik helyen állnak a csallóköziek 23 ponttal, de a két utóbbi találkozón elért sikereik azt is jelentik, hogy reális közelségbe kerültek a dobogós helyezéshez. Ezt pedig leginkább annak a 26 éves balhátvédnek köszönhetik, aki előbb két góljával eldöntötte a Nagymihály elleni hazai ligameccset, majd múlt héten a kassaiak ellen az újabb két találatához egy gólpasszt is hozzátett.

Összesen öt találatot ért el az idényben, amellyel a sárga-kékek legjobb góllövője, miközben nem ez lenne a fő feladata, de ahogy maga is elmondta, a vezetőedző sokszor bátorítja arra, hogy érjen fel az ellenfél tizenhatosába, ő pedig nem csupán bead, hanem be is fejezi a támadásokat.

Játéka nagyon kellett, hogy a DAC elmozduljon a gödörből, amikor már Guľa tréner esetleges távozása is szóba került. A bajnokságban egyébként is könnyen küldik el a vezetőedzőket, s ha a dunaszerdahelyi csapat elmúlt néhány évének gyakorlatát vesszük, bizony a szlovák szakember is a kritikus másfél évhez közelít. A szurkolók szerint a téli szünetig mutatott játék és eredmények dönthetnek arról, lesz-e új mestere a sárga-kékeknek, de az már most nyilvánvaló, ez az idény nem a tervek szerint zajlik.

A két győzelem ugyan bizakodásra ad okot, de így volt ez a Slovan legyőzése után is, majd valamiért jött a visszaesés, amely a MOL Arénába kilátogatók számában is meglátszik.

Az elkövetkező két bajnokit pedig otthon játsszák a csallóköziek, igaz, lapzártánk idején még egy iglói kupameccs is közbeékelődik. A rózsahegyiek és az aranyosmarótiak elleni meccs esélyt adhat arra, hogy valóban a dobogós helyek egyikére kerüljön a téli szünet idejére a DAC, még akkor is, ha decemberben a besztercebányaiak és a Slovan ellen is idegenben kell majd pontokat gyűjtenie.

A felzárkózáshoz viszont mindenképp szükség lesz arra, hogy Andzouana mellett mások is az átlagosnál többet mutassanak a pályán. Azt is láthatjuk, a Slovan ismét kilóg a mezőnyből és nem csupán a bajnokságot vezeti, hanem az európai kupasorozatban is jó formát mutat.

A pozsonyiakkal viszont csak az őszi szezon zárásaként, karácsony előtt egy héttel játszik majd a DAC, s addig még válogatott szünet is vár a csapatokra, így hát idő van bőven, hogy formába lendüljenek a játékosok. Mindenki számára világos, jelentős változásokon ment át a csallóközi alakulat, de egy-egy teljesítményen már látszik, néhányan már megtalálták a helyüket a DAC-ban. Most elsősorban csapattá kell érniük, hogy az igényes dunaszerdahelyi néző ismét visszataláljon a sárga-kékekhez, amihez a futás és labdakezelés mellett az odaadó játék is szükséges.

Akkor pedig a bajnoki dobogó egyértelműen elérhető cél lesz, de akár a történelmi eredményeket is átírhatja a csapat, ahogy múlt héten Kassán tette, hiszen a DAC első alkalommal győzött Kassán. Az elmúlt évtizedekben a Lokomotíva, az 1. FC és az MFK ellen sem sikerült ez a sárga-kékeknek, az FC-vel szemben viszont elsőre.

Megjelent a MAGYAR7 45. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.