V. DAC-karácsony: Kalmár Zsolt idén is az ősz legjobb DAC játékosa

Ondik Gábor 2018. december 06., 20:05

Az ötödik alkalommal megrendezett DAC karácsonyi ünnepi gálaestjén kihirdették az ősz legjobb DAC játékosát, valamint az ősz legszebb gólját is díjazták.

A jövőre tíz esztendős Arizóna zenekar nyitotta meg a V. DAC-karácsony gálaestet a dunaszerdahelyi klub himnuszának eléneklésével.

A gálaestén a vendégek között a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár, Dunaszerdahely alpolgármesterei A. Szabó László és Karaffa Attila, Végh Tibor klubelnök, a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele és a klub ifjúsági sportigazgatója, Németh Krisztián, valamint Horváth Zoltán a dunaszerdahelyi női kézilabda csapat elnöke, szülők, edzők és munkatársak vettek részt.

További nagyszerű hírt jelentett be Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke, aki a gálaest műsorvezetője volt: a város női kézilabda csapata is felveszi a DAC nevet, a 2019-es évtől.

Végh Tibor ünnepi beszédében kiemelte, idén már a kemény munka meghozta gyümölcsét és a csapat kiemelkedő sikereket ért el, ami mutatja, jó irányba tart a csapat. A klubelnök ünnepi beszédében elmondta, a DAC fiatal játékosai is szép sikereket értek el, ugyanis több fiatal is képviselte a DAC együttesét a nemzetközi válogatottakban. Végh Tibor klubelnök a csapatot Szlovákia legjobb csapatai között említette meg és a cél a további jó eredmények túlszárnyalása.

A klubelnök beszéde után a dunaszerdahelyi R3D One tánciskola, valamint a Dunaág Néptáncműhely fiatal tehetségei léptek fel, majd a DAC összes csapatának valamennyi játékosa bemutatásra került, valamint az edzők értékelték a mögöttünk hagyott egy évet egy videóban.

A dunaszerdahelyi klub tulajdonosa, Világi Oszkár ünnepi köszöntőjét az elmúlt öt év nehéz megpróbáltatásainak megemlítésével kezdte, majd kiemelte, az elmúlt fél évtized eredményei mindent elárulnak, ugyanis ilyen háttérbázissal rendelkező klub nincs jelenleg Szlovákiában. Tisztelnek bennünket Szlovákiában, ificsapatainkat tisztelik, lélekben erősek vagyunk. Mindig lesznek jó pillanataink, amelyek erőt adnak a rossz pillanatokban is – mondta a DAC tulajdonosa beszédében.

Ezt követően a DAC fiatal tehetségeit díjazták, majd kihirdették az ősz legszebb gólja szavazás három dobogós helyezettjét. Az ősz legszebb DAC-gólját a Rózsahegy elleni mérkőzésen az elefántcsontparit Bayo szerezte, mögötte Ľubomír Šatka, illetve Kelemen Markó végzett.

Az est fénypontja idén is az ősz legjobb dunaszerdahelyi felnőtt játékosának kihirdetése volt, melyre ezúttal 450 szavazat érkezett a közel egyhetes szavazás során. A szavazatok 37%-át a magyar válogatott, Kalmár Zsolt szerezte meg, s ezzel idén is elhódította ezt a címet.

A második helyen Vida Kristopher végzett 23%-al, míg a harmadik helyen a panamai válogatott, az idén a vb-n is megforduló, Eric Davis lett 17%-al. Érdekesség, hogy a DAC elefántcsontparti gólvágója, a csapat házi gólkirálya, Bayo nem került be az első három közé.

Az ősz legjobb DAC játékosa:

1.Kalmár Zsolt – 37%

2.Vida Kristopher – 23%

3.Erc Javier Davies – 17%

 

Eddigi győztesek:

2014/15 ősz: Szabó Ottó

2014/15 tavasz: Peter Štepanovský

2015/16 ősz: Szarka Ákos

2015/16 tavasz: Jakub Brašeň

2016/17 ősz: Jakub Brašeň

2017/18 ősz: Kalmár Zsolt

2017/18 tavasz: Erik Pačinda

2018/19 ősz: Kalmár Zsolt

Az eredményhirdetésre az V. DAC-karácsony ünnepség során került sor a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

0 HOZZÁSZÓLÁS