2023. október 11., 14:00

Ukrán szakember érkezik a DAC menedzsmentjébe

A 31 éves ukrán szakember, Gleb Platov, aki egyúttal a hazája válogatottjánál Rebrov szövetségi kapitány asszisztenseként is tevékenykedik, a DAC sportszakosztályának az új erősítése - közölte hivatalos oldalán a csallóközi együttes.

Gleb Platov
Fotó: dac1904.sk

"Fontos változás történt a DAC struktúrájában: a 31 esztendős ukrán Gleb Platov lett klubunk sportigazgatója. Marek Zahorčák, aki 2022 decemberétől volt a DAC technikai igazgatója, távozik a posztjáról és a megfigyelő részlegünkön folytatja a munkát, amelynek a nemzetközi kapcsolatok is a része lesz" - olvasható a klub honlapján.

A Kijevből származó (szül. 1991. november 20-án) Platov a fiatal kora ellenére már több fontos funkciót is betöltött a múltban. 23 évesen már a Dinamo Kijevnél dolgozott, ahol a 19 és a 21 éven alatti korosztályos együttesek mellett tevékenykedett segédedzőként, egyúttal az első csapat asszisztense-elemzője is ő volt, amelyet abban az időben Szerhij Rebrov irányított. Két bajnoki címben és a gárda a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába való bejutásában is komoly szerepet játszott, utóbbit csaknem húsz év után sikerült ismét elérni. 

2017 októberétől 2020 nyaráig a katari ASPIRE Academy kötelékében dolgozott, amely a diákoktól kezdve egészen a felnőttekig, az összes katari válogatott központosított akadémiájaként működik. 2018-ban Katar olimpiai válogatottjánál dolgozott asszisztensként, amelyet az Ázsia-kupára készítettek fel és részt is vettek a csapattal a megmérettetésen. Pont ebben az időszakban, 28 évesen végezte el a legmagasabb edzői fokozatot és kapta meg az UEFA Pro licencét.

A 2020/21-es idényt Vicente Gomes Fernandes segítőjeként az azeri FK Sabah együttesénél töltötte. 

29 esztendősen Európa 15 legerősebb bajnokságának az egyik legfiatalabb sportigazgatója lett, amikor is két szezont dolgozott a Dnipro-1 csapatánál. A klub mindkét idényben a dobogón végzett, tavaly pedig bejutott az Európa Konferencia Liga csoportkörébe, majd a kieséses szakaszába is. 

Idén júniustól Szerhij Rebrov segítőjeként dolgozik az ukrán felnőtt válogatottnál. Ezt a funkcióját a DAC-nál való szerepvállalása során is tovább viszi.

Eddig hivatalosan Jan Van Daele töltötte be a sportigazgatói funkciót, mellette pedig egy technikai igazgató is dolgozott. Mivel a technikai igazgató szerepkör megszűnik, a belga szakember ügyvezető igazgatóként folytatja a napi kötelességei teljesítését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.