2023. március 9., 18:34

Újra kell játszani a magyarellenes rigmusok miatt megszakított romániai futballmérkőzést

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottságának csütörtöki jogerős döntése szerint újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli mérkőzést, amelyet január 29-én azért szakított meg a játékvezető, mert a vendégcsapat szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak - közölte internetes oldalán a Gazeta Sporturilor.

craiova
Fotó: Nemzeti Sport/Tókos Csaba

A FRF fegyelmi bizottsága elsőfokú döntésében eredetileg 3-0-s végeredménnyel a házigada székelyföldi csapat javára ítélte a találkozó három pontját, és mindkét klubra pénzbírságot szabott ki. Ezt a craiovaiak nem akarták elfogadni, arra hivatkozva, hogy a FRF szabálykönyve kizárólag a rasszizmust bünteti, az idegengyűlölet fogalma nem szerepel benne.

Az ügy a fellebbviteli bizottsághoz került, amely kétszeri halasztás után csütörtöki ülésén helyt adott az olténiai csapat fellebbezésének és elrendelte a 26. percben megszakított mérkőzés újrajátszását a találkozó első percétől.

A fellebbviteli bizottság mindkét csapatot azonos, 22 500 lejes bírsággal sújtotta.

Az alapfokú döntés szerint a Sepsi OSK-nak nagyobb (25 ezer lejes) büntetést irányzott elő, mert házigazdaként nem tett eleget rendfenntartói feladatainak.

A döntés eredményeképpen a két csapat helyet cserél a Szuperliga tabelláján, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik - azaz az utolsó rájátszásra jogosító - helyen.

A döntés jogerős, ez ellen már csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) lehet jogorvoslatért folyamodni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.