2023. február 9., 20:31

Újdonság a szlovák élvonalban

A szlovák labdarúgó Fortuna Liga vezetése a szezon tavaszi szakasza előtt Fantasy névre hallgató versennyel érkezik. Bármely szurkoló vagy játékos kialakíthatja csapatát a liga weboldalán vagy az alkalmazásban, és pontokat gyűjthet a mérkőzéseken nyújtott teljesítményük alapján.

Fortuna Fantasy
Fotó: fortunaliga.sk

Mint kiderült, több mint egy évig fejlesztetették a Fantasy League koncepciót. A külföldön már nagy népszerűségnek örvendő hasonló projektek. A szlovák élvonal virtuális csapatai így már elérhetők egy külön weboldalon vagy közvetlenül a Fortuna League alkalmazásban, amelyet 2022 őszén indították

A Fantasy League alapelve: Minden rajongónak van egy virtuális összege, és arra használja, hogy összeállítsa saját "fantázia" klubját, a liga játékoslistájából. Ezt követően már csak azt tartja számon, hogy az egyes játékosok hány pontot gyűjtöttek neki a forduló során. Pontokat gyűjtenek a pázsiton nyújtott valós teljesítmény alapján.

Aki kipróbálna magát ebben a virtuális menedzseri szerepben, annak nincs más dolga, mint  mint regisztrálni az alkalmazásban vagy a weboldalon, és felépíteni a saját tizenegyét a Fortuna Liga játékosai közül, miközben minden szurkolónak százmillió eurós összeg áll a rendelkezésére.

A Fantasy League-ben különböző összegek szerepelnek a játékosok között, a legdrágábbak tizenötmilliós Nikola Krstovič a DAC-ból és Vladimír Weiss az ŠK Slovantól. A tizenegy felépítése után még mindig ki kell választanunk egy kapitányt, aki kétszer annyi pontot kap teljesítménye után. A forduló első mérkőzésének kezdete előtt mindig kiválaszthatjuk a tizenegyünket, általában péntek délután 5:30-ig. Ezt követően a felhasználó nem módosíthatja az összetételt. A felállás hetente tetszés szerint változtatható.

Mint kiderült, az alkalmazás folyamatosan fejlesztése zajlik, így már a rájátszásban is újítások várhatók, s ebből is egyértelmű, a szlovák bajnokság is igyekszik tenni azért, hogy a fociban rejlő lehetőségeket újabb formában is kihasználja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.