Újabb pofon: Kalmár hiányában az utolsó percekben kapott góllal kapott ki a DAC

Ondik Gábor 2019. augusztus 10., 22:12

A Fortuna Liga negyedik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC ezúttal is idegenben lépett pályára. A sárga-kékek Zsolnán - a Trencsén aktuális otthonában - vendégeskedtek.

Fotó: fcdac.sk

Peter Hyballa együttese a Szered elleni váratlan vereséget követően ezúttal is idegenben lépett pályára. A sárga-kékeknek a jelenlegi szezonban négygólos csapatkapitányukat, Kalmár Zsoltot is nélkülözniük kellett, aki térdsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

A DAC német mestere soha nem látott felállásban küldte csatába fiait. A héten a Jablonec együttesétől kölcsönvett Andrej Fábry már a kispadon foglalt helyet új csapatában. A szurkolók által sokat kritizált Eric Davis is kikerült kezdőből. A csallóközi Kloppnak becézett német szakember ezúttal is bizalmat szavazott Taiwónak, és Ramirez is támadósorban kapott helyet. Kalmár Zsolt hiányában a kapitányi karszalagot Kristián Koštrna viselte a Trencsén ellen.

A két csapat összecsapása komoly taktikai csatát ígért.

A sárga-kékeket ezúttal is lelkes szurkolótábor kísérte el Zsolnára.

A mérkőzés első gólszerzési lehetősége után Depetris került helyzetbe, lövésébe azonban az egyik dunaszerdahelyi védő beleért, így szöglet következhetett.

Az első negyedórában a Trencsén játszott aktívabban és többet is birtokolták a labdát, a DAC középpályáján nagyon érződött Kalmár hiánya. A kezdeti trencséni labdabirtoklási fölény után a sárga-kékek folyamatosan felvették a ritmust és a 18. percben Blackman tanári passza után Vida Kristopher maradt üresen és a kapu jobb oldalába gurított a tehetetlen Šemrinec mellett. A vezetés megszerzése után a sárga-kékek némileg megnyugodtak, míg a Trencsén komoly veszélyt nem tudott kialakítani Jedlička kapuja előtt. 

A mérkőzés 32. percében a DAC könnyen megduplázhatta volna előnyét, Divkovič centere után Ramirez százszázalékos ziccert rontott, centikkel a kapu mellé durrantott. Öt perccel az első játékrész vége előtt, egy remekül kijátszott támadás után ezúttal Ramirez hozta ziccerbe támadótársát Divkovičot, aki nagyon csúnyán mellé lőtt.

Térfélcserét követően a DAC szakvezetője,  Peter Hyballa cserére szánta el magát Ramirez helyére Ľukaš Čmelíket küldte pályára. A második félidőt jobban kezdte a Trencsén és a mérkőzés 52. percében Depetris előtt adódott egyenlítési lehetőség.

A mérkőzés 54. percében Roguljič passzából Zubariu parádés gólt zúdított Jedlička hálójába. A bekapott gól után a DAC játékosai ritmust váltottak és a 60. percben Vida Kristopher lövése után Šemrinec óriási védést mutatott be, majd egy perccel később Ronan szöglete után Kružliak fejesét fogta újabb bravúros védéssel a trencséni portás.

Az utolsó félórára a sárga-kékek óriási nyomást helyeztek a trencséni kapura, Hyballa fiai mindent elkövettek a vezetés megszerzése érdekében.

A 68. percben óriási esély kínálkozott a sárga-kékek előtt, ugyanis büntetőt végezhettek el. A megítélt büntetőt Vida Kristopher azonban nem tudta gólra váltani, a kapufát találta telibe, az ellentámadásból pedig Depetris törhetett kapura, de a ziccert elhibázta.  

Az utolsó húsz percre a Hyballa pályára küldte az új szerzemény, Andrej Fábryt is, akit a héten szereztek meg a sárga-kékek a Jablonec együttesétől kölcsönbe. A hajrában mindkét csapat előtt adódott még veszélyes gólszerzési lehetőség, amivel eldönthették volna a három pont sorsát.

A sárga-kékeknek a 91. percben még meccslabdája is volt, de Vida Kristopher ezt sem tudta gólra váltani. A sok kihagyott helyzet pedig a 93. percben bosszúlta meg magát, Čatakovič ugyanis megszerezte a győzelmet jelentő találatot a Trencsénnek.

Fortuna Liga 4. forduló:
AS Trencsén - FC DAC 1904 2-1 (0-1)
Štadion pod Dubňom, Žilina, 663 néző v.: F.Glova
Gólszerzők: Zubariu (55.), Čatakovič (90+2.) ill. Vida K., (18.)
Sárga lapok: Zubariu (54.), Šulek (84.) ill. Ramirez (14.), Ronan (52.), Kružliak (56.)
Trencsén: Šemrinec - Ligeon (Slávik 80.), Šulek, Kleščík, Julien - Koolwijk, Zubairu, Roguljić (Čatakovič 65.) - Bukari (Kadak 90+3.), Depetris, Comvalius. Vezetőedző: Matthias Kohler
DAC: Jedlička - Blackman, Oravec, Kružliak, Koštrna  - Vida M. - Taiwo, Ronan, Vida K., Divković (Fábry 68.) - Ramirez (Čmelík 46.) . Vezetőedző: Peter Hyballa
Fortuna Liga 4.fordulójának további eredményei:
MFK Rózsahegy - MŠK Zsolna 2-3 (0-3)
ŠK Slovan – FC ViOn Aranyosmarót 4-0 (3-0)
FC Nyitra - ŠKF Szered 3-2 (1-0)
MFK Zemplén Nagymihály - FK Szenica 3-0 (3-0)
0 HOZZÁSZÓLÁS