2021. december 26., 16:01

Újabb elismerés a DAC magyar válogatott játékosának, az őszi idény álomcsapatába is bekerült

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) őszi idényének végeztével, ahogyan az előző évekhez megszokhattuk, idén is kihirdetésre került az őszi idény álomtizenegye. A dunaszerdahelyi DAC csapatából idén csupán egyetlen játékos került be az ősz álomcsapatába.

Schäfer András
Fotó: dac1904.sk

Az eddigi évekhez hasonlóan ezúttal is kihirdették a Fortuna Liga őszi idényének álomcsapatát, melyet a Markíza TV sportszerkesztősége a kommentátorokkal és szakértőkkel együttműködve állított össze. A szlovák élvonalbeli bajnokság őszi idényének álomtizenegyében a dunaszerdahelyi DAC-ból egyetlen játékos került be, méghozzá a remek évet záró Schäfer András.

A DAC magyar válogatott játékosa az idén mindent vitt, hiszen Magyarországon az év legjobb játékosa lett, ráadásul a DAC-szurkolók körében is az őszi idény legjobbja lett. A 22 esztendős futballista nemhiába a DAC egyik legnagyobb értékének számít, Schäfer az őszi idény során 17 bajnokin lépett pályára a DAC színeiben, ezalatt 1742 percet töltött a pályán és három góllal és három gólpasszal segítette csapatát, ráadásul a magyar válogatottban is parádés teljesítményt nyújtott.

Schäfer nemcsak a Markíza-csoportnál került be az őszi idény álomcsapatába, a szlovák Šport napilap év végi összeállításában is ott szerepel az őszi idény legjobbjai között.

Az őszi idény álomcsapatába olyan rutinos futballisták is helyet kaptak, mint a hosszú idő után Szlovákiába hazatérő Martin Škrtel, aki külföldön is letette a névjegyét, többek között a Liverpool játékosa is volt, de ott van a zempléni Nagymihály élő legendája, Igor Žofčák, aki több, mint 400 bajnoki rajtot számlál már.

Az őszi idény talán egyik pozitív meglepetése a Rózsahegy harmadik helyezése, a liptói együttesből a védő, Matej Madleňák és az ősszel hét gólt is szerző Martin Regáli is bekerült. A listavezető Slovan három játékosa szerepel az őszi idény álomcsapatában (Kashia, Henty és Zmrhal), míg az őszi ezüstérmes Szpartak Nagyszombat két játékosa került be az ősz legjobbjai közé (Takač és Škrtel).

A Fortuna Liga őszi idényének álomcsapata TV Markíza sportszerkesztősége szerint:

Dominik Takač (Nagyszombat) - Matej Madleňák (Rózsahegy), Guram Kashia (Slovan), Martin Škrtel (Nagyszombat), Andrej Kadlec (Szered) - Jakub Kadák (Trencsén), Schäfer András (DAC), Igor Žofčák (Nagymihály) - Jaromír Zmrhal (Slovan), Ezekiel Henty (Slovan), Martin Regáli (Rózsahegy)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.