2020. december 15., 11:29

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Zoltán, a Topolya vezetőedzője

Szörnyű hír rázta meg a futballvilágot kedd délelőtt, 49 éves korábban tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Zoltán, a szerb élvonalban szereplő Topolyai Sport Club vezetőedzője. Halálát, az első hírek szerint, szívinfarktus okozta.

Fotó: mozzartsport.com

A topolyai együttese hivatalos médiafelületein erősítette meg a halálhírt.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember 2017 óta irányította a Topolyát, irányítása alatt a csapat feljutott a szerb élvonalba, miután megnyerték a másodosztály a 2018/19-es idényben.

A legutóbbi szezonban nagy bravúrral egészen a negyedik helyet szerezték meg a szerb bajnokságban, ami után az Európa-liga selejtezőiben is elindulhattak.

Szabó Zoltán korábban Magyarországon is megfordult játékosként Zalaegerszegben, míg edzői pályafutása elején Tomiszlav Szivics mellett dolgozott a Kecskemét csapatánál asszisztensként.

Szabó, mielőtt a Topolya vezetőedzője lett, az újvidéki Proleter, a Jagodina, a kúlai Hajduk és a zombori Radnickit is irányította.

Szabó Zoltán a testvére volt Szabó Tibornak, aki a 2000/01-es bajnokságban tagja volt a Ferencváros bajnokcsapatának, valamint Magyar Kupát nyert a Honvéddal a 2006/07-es kiírásban.

Nyugodjék békében!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.