2020. szeptember 17., 20:28

Tovább folytatódik a sárga-kékek menetelése Európában! - DAC-JABLONEC 5-3

A DAC számára a csütörtök esti Jablonec elleni Európa-liga mérkőzés a huszadik a nemzetközi kupákban, s hatalmas csatában kiharcolták a továbbjutást, köszönhetően a fantasztikus teljestménnyel bemutatkozó újoncuknak is,

Fotó: TASR

Remekül kezdődött a dunaszerdahelyiek számára a mérkőzés, Davis átadását követően Divkovic használta ki a csehek kapusának figyelmetlenségét, s már a hatodik percben megszerezte a vezetést a DAC. Sőt, pár perccel később a horvát támadó duplázhatott volna, de egy hasonló helyzetben most a hálóőr jobban mozdult ki, s nem lett kétgólos a hazai előny.

Ezt követően a mérkőzés kiegyenlítődött, de a félidő felénél Kalmár kiváló szabadrúgását csak a kapus mentette a felső lécre. Ezután jött a hideg zuhany, Zelený bombája az egyik jabloneci játékoson még irányt változtatott, erre pedig Jedlička már nem tudott reagálni. Így lett 1-1 az eredmény, amely az első félidőben már nem is változott, a csapatok óvatosabban játszanak, kiderül, ki tud majd megújulni a második játékrészben.

A szünet után a csehek voltak az aktívabbak, aminek meg is lett az eredménye, a DAC védelme nem jól teljesített, a szlovák válogatott Schranz talált be. Nyolc perccel később Divkovic viszont egy remek támadást követően kiegyenlített és úgy tűnt, a sárga-kékek átveszik az irányítást. Jól játszottak a fiúk, viszont egy szerencsétlen ellentámadást követően a bíró Kružliak kezezése után tizenegyest ítélt, amit Schranz szerencsével belőtt.

Ezután a DAC hatalmas erőket mozgósított, s a friss szerzemény, Nicolaescu révén ki is egyenlített, aki csak 7 percet volt játékban Dunaszerdahelyen, mégis hatalmas örömet okozott a szurkolóknak. A rendes játékidő után 3-3 az eredmény, jön a hosszabbítás.

A hosszabbításban pedig ott folytatta, Nicolaescu, ahol abbahagyta, Kalmár egyik támadása során hozzá került a labda, és hatalmas gól lőtt. 18 percet töltött sárga-kékben és már két gólt lőtt a csapatban, amely ezzel közel jutott a továbbjutáshoz.

A hosszabbítás második részében sem tudtak a csehek maradandót alkotni, Davis viszont a 114.percben végleg eldöntötte a találkozót. A végén 5-3-nak örülhettünk, s annak, milyen fantasztikus teljesítményt mutattak a dunaszerdahelyiek és vert helyzetből ismét felálltak.

------

Az izlandi FH Hafnarfjördur otthonában aratott győzelemmel (2:0) a DAC bejutott az Európa-liga 2. selejtezőkörébe, amely során a cseh élvonal tavalyi 4. helyezettjével, az FK Jablonec gárdájával csap össze.

„Boldogok vagyunk, amiért teljesült a kívánságunk, hogy otthon abszolválhatjuk a 2. előselejtező mérkőzését.

Egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, amelynek keretében sok tapasztalt futballista található. Közülük többen is emlékezhetnek a két évvel ezelőtti csoportkörre.

A Jablonec hozzánk hasonlóan remekül kezdte a bajnokságot, ők a párharc esélyesei, de búcsúztatni akarjuk őket. Nekünk is minőségi csapatunk van, és nagyon szeretnénk továbbjutni a 3. selejtezőkörbe” – nyilatkozta a találkozó előtt Bernd Storck, a DAC mestere.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - FK JABLONEC 5:3 (1:1) - ÉLŐ
Európa-liga, 2. selejtezőkör, MOL Aréna, 2020.09.17., 20:45
Játékvezetők: Marco Di Bello (ITA) – Alberto Tegoni (ITA), Salvatore Longo (ITA)
Góllövő: Divkovic (6.,65.), Nicolaescu (85.,96.), Davis (114) ill. Zelený (26.), Schranz (57.,71.)
Nézőszám: nézők nélkül
Sárga lap:
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Fábry, Schäfer, Balić - Kalmár (K) - Divković 
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Ladra, Hübschman (K), Považanec, Zelený - Schranz - Čvančara

Megosztás
Címkék