2023. december 7., 13:04

Története során először esett ki Pelé és Neymar volt klubja

Véget ért a brazil labdarúgóbajnokság küzdelmei, brazília egyik legismertebb együttese a Santos a következő évet csupán a második osztályban kezdheti meg. 

Történelmi mélypont
Fotó: Fraser Gillan X-fiókja

A Santos egy győzelemmel bebiztosíthatta volna bentmaradását, a Fortaleza elleni összecsapáson azonban gyorsan hátrányba kerültek, és ugyan sikerült egyenlíteniük, a vendégek a 96. percben ismét betaláltak, ezzel megpecsélve Pelé volt klubjának sorsát.

A Santos-szurkolók nehezén viselték el a kudarcot, a pályára rohanva megpróbálták elkapni a játékosokat, akik azonban az öltötőbe szaladtak. Ezt követően az ultrák az utcákra vonultak és autókat gyújtottak fel.

Az egyesület neveltje, Neymar korábban úgy nyilatkozott, szívesen visszatérne a klubhoz, más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben játszana-e a másodosztályban. A brazil Seria A-t végül kétpontos előnnyel a Palmeiras nyerte, megvédve ezzel tavalyi bajnoki címét.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.