2023. november 24., 08:34

Többhónapos kényszerpihenő vár a DAC fiatal magyar tehetségére

A válogatott szünet után nem jó hírről számolt be a DAC, ugyanis a sárga-kékek fiatal magyar tehetsége Csinger Márk súlyos sérülést szenvedett és többhónapos kihagyás vár a fiatal védőre.

 

Csinger Márk - DAC - 2023
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek hivatalos közleményben jelentették be, a válogatott szünet alatt a DAC magyar utánpótlás-válogatott játékosa Csinger Márk súlyosan megsérült a Magyarország-Skócia U21-es Európa-bajnoki selejtező elején és több hónapos kényszerpihenő vár a 20 esztendős védőre. Csinger a találkozó elején egy sprintet követően megállt fájdalmában és a földre rogyott, ezt követően pedig Gera Zoltán szövetségi edző kényszerű okokból lecserélte. A találkozót követő kivizsgálások pedig megállapították a fiatal védő sérülése súlyos.

„Márk tegnap kivizsgálásokon vett részt, beleértve a mágneses rezonanciát is, amely szakadást mutatott ki a jobb lábának hátsó combizmában. Nem szükséges a műtéti beavatkozás, ám ez a kellemetlen diagnózis azt jelenti, hogy az elkövetkező kettő, talán három hónapban nem léphet pályára. Ma megkezdtük a rehabilitációt és bízunk benne, hogy semmilyen komplikáció sem lép fel” – nyilatkozta a DAC fizikoterapeutája, Horváth Pál a klub hivatalos honlapjának.

Csinger idén ősszel robbant be a DAC kezdőjébe, miután az előző idényben a Győri ETO-nál szerepelt kölcsönben. Idén viszont már a DAC-nál kapta meg a lehetőséget. A fiatal középső védő pedig Brunetti sérülését is kihasználva megragadt a DAC kezdőjében, amit remek teljesítménnyel hálált meg Adrian Guľa vezetőedzőnek. Az ősszel több mérkőzésen is döntő pillanatban góloktól mentette meg a sárga-kékeket, volt helyzet mikor a gólvonalról mentett. A 20 esztendős magyar tehetség az őszi idényben 13 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett a Niké Ligában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.