2022. január 23., 17:16

Tizenegynapos törökországi edzőtáborba utazott a DAC

Vasárnap kora reggel elutazott a dunaszerdahelyi DAC egy 11 napos összetartásra a törökországi Belekbe. Joao Janeiro összesen 21 játékost nevezett az edzőtáborba, ahol három felkészülési mérkőzést is játszanak a sárga-kékek.

edzőtábor dac
Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi DAC január 6-án kezdte meg a felkészült hazai környezetben a MOL Akadémián. A Joao Janeiro edzette sárga-kékek eddig két felkészülési mérkőzést játszottak, a Pozsonyligetfalut fölényesen 5-1-re, míg a 32-szeres magyar bajnok Ferencvárost 2-0-ra győzték le.

A téli felkészülés egy 11 napos edzőtáborral folytatódik Törökországban a dunaszerdahelyiek számára.

Janeiro keretéből több játékos hiányzik különböző okokból, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos sérülés miatt, míg az új portugál igazolás Alex Pinto betegség miatt nem utazhatott el a csapattal. Úgy tudni, Martin Jedlička és Danilo Beskorovainyi minden bizonnyal távoznak a tavasszal, de Andrej Fábry jövője is kétséges Dunaszerdahelyen.

A két panamai válogatott hátvéd, Cesar Blackman és Eric Davis csak a törökországi edzőtábor után csatlakoznak a kerethez, válogatottbeli kötelezettségeik miatt. Idén a Belekben található Papillon Aycha hotel lesz a DAC átmeneti otthona, amely közvetlenül a Földközi-tenger partján fekszik - olvasható a klub hivatalos közleményében.

Joao Janeiro vezetőedző a következő 21 játékost nevezete az összpontosításra:

Horváth, Vantruba, Veszelinov (kapusok) - Andzouana, Balić, Brunetti, Ciganiks, Dimun, Hahn, Krstović, Kružliak, Malý, Muhamedbegovic, Nebyla, Njie, Verlinden, Vera, Moumou, Sharani, Bögi, Veselovský (mezőnyjátékosok).

Január 23. – február 2.: törökországi összpontosítás, három felkészülési mérkőzés

2022. január 27.: DAC 1904 – FK TSC Topolya (szerb, 1. liga)
2022. január 29.: DAC 1904 – FK Kubany Krasznodar (orosz, 2. liga)
2022. január 31.: DAC 1904 – FK Čukarički (szerb, 1. liga)
2022. február 6., 17:00 óra: DAC 1904 – ŠTK Somorja (szlovákiai, 2. liga)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!