Teltház előtt hazai pályán is legyőzte a Vidi a PAOK-ot!

Ondik Gábor 2018. november 08., 21:14

Az Európa-liga csoportkörének 4.fordulójában a MOL Vidi hazai pályán fogadta a görög PAOK-ot és ezúttal is legyőzte a görög sztárcsapatot Marko Nikolics együttese, ami után továbbjutási esélyei jócskán megnőttek a magyar bajnoknak.

Fotó: MTI

Két héttel ezelőtti fantasztikus görögországi győzelme után ezúttal hazai pályán fogadta a magyar bajnok a görög PAOK-ot. Amúltkori összecsapáshoz képest a görögök több helyen is változtattak a kezdőjükön, pályára lépett többek között a csapat legértékesebb játékosa is a svéd Wernbloom, valamint a szerb támadó Alekszander Prijovics is. A görögöknek a hétvégén egy magyar támadó, nevezetesen az Atromitosz magyar válogatott támadója, Ugrai Roland is betalált, ami végül egy pontot ért a magyar támadó csapatának.

A görögök elképesztő hangulatot varázsoltak a vendégszektorba, közel 1500-an érkeztek a találkozóra. Az első görög lehetőséget a 6. percben jegyezhettük fel, ekkor Léo Jába távoli lövését Fiola blokkolta. Negyedórányi játékot követően  a görögök valamivel többet birtokolták  a játékszert, de komoly lehetőség egyik oldalon sem adódott a gólszerzésre. A 16.percben a mérkőzé első sarokrúgását a PAOK végezhette el, azonban a görögök védője Crespo jó öt méterrel a léc fölé csúsztatott.

A 31.percben a Vidi ígéretes helyről végezhetett el pontrúgást a hazai tábor biztatása közepette, de a görög védők végül menteni tudtak, így nem lett belőle komoly helyzet. Az első játékrész utolsó 15 percére a hazaiak rákapcsoltak és több veszélyt is jelentettek Paschalikis kapujára. Hét perccel a vége előtt a görögök vezettek egy támadást a magyar térfélen. Léo Jabá lövését a Vidi védelme sikeresen hatástalanította. Ígéretes magyar támadással zárult az első játékrész Milanov kétszer is próbálkozhatott, először blokkolták a lövését, majd a kapu fölé durrantott a bolgár.

Fordulást követően a magyar bajnok nagy lendülettel kezdett, aminek az 50. percben meg is lett az eredménye, a PAOK saját térfélen vesztett labdát, ami után Vínicius remekül lépett ki a védelemből és egy hajszálpontos beadást varázsolt Milanov fejére, aki védhetetlenül bólintott a Paschalikis hálójába. 1:0.

Képgalériánk:
Fotó: MTI

A bekapott gól láthatóan megfogta a PAOK-ot, és percekig nem tudtak komoly lehetőséget kialakítani Kovácsik kapuja előtt, ami után Lucescu mester cserére szánta el magát és pályára küldte Biseswart. A 65.percben újabb ígéretes magyar lehetőség adódott a görögök kapuja előtt, Nego centerét követően azonban a PAOK védői résen voltak és tisztáztak a Vidi támadói elől. Húsz perccel a vége előtt a csereként beálló Nikolov előtt adódott egy lövési lehetőség, de a hazaiak macedón játékosa gyenge megoldást választott.

Negyedórával a vége előtt a magyar bajnok őrizte egygólos előnyét, a PAOK-nak igazán nagy egyenlítési lehetősége nem is volt. A 79. percben a Vidi első meccslabdáját puskázta el, miután Nikolov ziccere után a görög hálóőr megmentette a csapatát a góltól egy bravúros védéssel. A véghajrában a görögök mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de ezúttal sem volt velük Fortuna istenasszonya ezen a fantasztikus estén. Az utolsó percekre a Vidi teljesen beszorult, de kiváló védekezésnek köszönhetően Kovácsik hálója érintetlen maradt ezen a mérkőzésen is. Miután a csoport másik mérkőzésén az angol Chelsea idegenben is legyőzte a fehérorosz BATE Boriszov együttesét, ezzel  a magyar bajnok a csoport második helyére lépett. A Vidi legközelebb két hét múlva a fehérorosz BATE  otthonában lép majd pályára, míg a csoport utolsó fordulójában a Chelsea-t fogadják szintén a Groupama Arénában.

Európa-liga, L-csoport, 4.forduló:

MOL Vidi FC – PAOK Szaloniki (görög) 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, Budapest v.: Ali Palabiyik (török)

Gólszerzők: Milanov (50.)

Sárga lapok: Fiola (20.), Hadžič (49.), Nikolov (59.) ill. Léo Jabá (29.), El Kaddouri (47.), Shakhov (82.)

0 HOZZÁSZÓLÁS