2023. október 28., 18:21

Szoros meccsen nyert a DAC a nagymihályiak ellen

A dunaszerdahelyi sárga-kékek ezúttal hazai pályán az utolsó előtti helyen álló zempléni Nagymihály ellen mérkőztek a MOL Arénában.

Yhoan Andzouana
Fotó: dac1904.sk

A Zsolna ellen elszenvedett vereség után a DAC csupán a tabella hetedik helyéről várta a Nagymihály elleni bajnokit, akik az eddigi 11 fordulóban még nem győztek és a tabella utolsó előtti helyén álltak, méghozzá még nyeretlenül. 

A sárga-kékek kezdték aktívabban a találkozót, több helyzetet dolgoztak ki, aminek a 25.percben meg is lett az eredménye, Andzouana Magdától csente el a labdát, majd precízen tekerte azt a hosszúba (1-0). A DAC vezetése azonban nem tartott ki a szünetig, mert öt perccel később Issa alapvonalról visszagurított labdáját a vendégek kapitánya, Marcin vágta mintegy 7 méterről a hazai kapu közepébe (1-1).

A félidő tehát döntetlennel végződött, de mindkét oldalon adódtak még helyzetek, azonban gól már nem született az első játékrészben.

A szünet után viszont nem kellett sokáig várni az újabb találatra, ismét a csallóköziek játékosa, Andzouana volt eredményes (2-1). Csingertől kapott labdát, tolt rajta egyet, majd 18 méterről a kapuba talált. A zempléniek ezután igyekeztek egyenlíteni, de meglátszott, hogy miért is állnak a tabella végén, így ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot a DAC, ezzel pedig sikerült újra győztes útra lépnie a bajnokságban is.

DAC 1904 - MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE 2:1 (1:1)
Niké Liga, 12. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.10.28., 16:30
Játékvezetők: Dohál - Vorel, Jánošík
Nézőszám: 3996
Gólszerző: 25., 48. Andzouana, ill. 30. Marcin
Sárga lap: 10. Marjanović, 19. Volonakis
DAC 1904: Popović - Pinto, Csinger (73. Risvanis), Brunetti, Andzouana (K) - Káčer (46. Ramadan), Dimun, Čermák - Trusa (76. Gruszkowski), Goure (76. Barišić), Herc
Nagymihály: Ružinský - Marjanović (71. Papu), Jeřábek, Volankis - Magda (87. Šimko), Karasiuk, Shimamura, Bahi - Danko (64. Pavúk), Issa (87. Van Kessel), Marcin (K)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.