2023. szeptember 20., 16:49

Szoboszlai augusztus legjobbja a Liverpoolnál

Újabb siker érte a magyar futballt, Szoboszlai Dominikot választották augusztus hónap legjobb játékosának a Liverpoolnál.

Szoboszlai Dominik
Fotó: MTI

Az angol csapat kedd délután, hivatalos Twitter fiókján jelentette be, hogy a magyar játékosra érkezett a legtöbb szavazat.

A magyar válogatott csapatkapitánya eddig mind az öt bajnoki mérkőzésen pályára lépett, és Jürgen Klopp csapatának egyik legfontosabb játékosává vált.

Két alkalommal választották meg a mérkőzés legjobbjának (Bournemouth és Aston Villa ellen), emellett csapaton belül több statisztikában is neki vannak a legjobb mutatói.

A Liverpool első négy meccsén mindig Szoboszlai tette meg a legnagyobb távolságot, neki volt a legtöbb labdaérintése a támadóharmadban, valamint ő hajtotta végre a legtöbb sikeres cselt.  

Szoboszlai július elején igazolt 70 millió euróért az RB Liepzigtől Liverpoolba. Korábban még soha nem fizettek ekkora összeget magyar játékosért, a Liverpoolnál is a valaha volt harmadik legdrágább igazolássá vált.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.