2018. június 5., 09:57

Szlovákia kikapott Marokkótól

Hétfőn Genfben előkészületi meccsen maradt alul Szlovákia, az Oroszországban megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő Marokkó válogatottjával szemben, miután 2-1 arányban az afrikai csapat nyert.

Szlovákia-Marokkó
Fotó: TASR

Ján Kozák védencei azután bukták el a meccset, hogy a 0-0-ás félidőt követően, az 59. percben Greguš révén megszerezték a vezetést. A marokkóiak viszont nem adták fel, és El Kaabi, valamint Belhanda góljaival megfordították a mérkőzést. Az alapfelállásban hat helyen módosított az edző a múlt heti Hollandia elleni mérkőzéshez képest.

A marokkóiak vitték a meccs elejét, a nyolcadik percben nem a szlovák kapus, Šulla, csupán a kapufa állította meg Ziyech lövését. A 32. percben Ďuriš indította Hamšíkot, aki viszont a marokkói kapu fölé küldte a bőrt. Ez volt az első igazi támadása a szlovák csapatnak! Az első félidő végén 0:0-ás állásnál mentek pihenőre a csapatok.

Ziyech a szünet után újra próbálkozott, a 49. percben a kapu mellé suhant a lövése. Az 55. percben Pačinda puskázott el egy komoly lehetőséget. Négy perccel később a szlovák térfélről indult az újabb szlovák akció, melyet az újonc Lobotka indított. Greguš erőteljes lövése a hálóban kikötve vezetéshez juttatta csapatát. Nem sokáig tartott azonban az öröm, öt perccel később El Kaabi fejjel egyenlített.  A marokkói nyomás a 74. percben, Belhanda közeli rúgásával ért be, ezzel beállítva a 2:1-es végeredményt. Ezzel az egymás elleni mérkőzések aránya 2:0 Marokkó javára.

Ján Kozák: Az első félidőben folyamatos nyomás alatt tartott minket az ellenfél, amely alól nehezen kerültünk ki. Ugyanakkor nem voltunk eléggé veszélyesek a marokkói kapura, csak Hamšíknak volt egy komolyabb lehetősége. A második félidőben már feljebb játszottunk, meg is leptük ellenfelünket, átvettük a vezetést. Marokkó azonban ráerősített, és két egymás utáni góllal megérdemelten győzött. Látszott, hogy Marokkó már fejben is ott van a vb-n.

Milan Škriniar: Nem volt könnyű mérkőzés a labdabiztos Marokkó ellen. Jogosan kaptunk ki, nem használtuk ki lehetőségeinket. A marokkóiak többet birtokolták a labdát, mi pedig mintha féltünk volna tőle. Az edzőnk új fiúknak is adott lehetőséget, ami helyén való felkészülési mérkőzéseken.

Szlovákia legközelebb Nagyszombatban játszik szeptember 5-én Dánia ellen, majd négy nappal később Ukrajnába látogatnak az első Nemzetek Kupája mérkőzésükre.

Meccslap:
előkészületi mérkőzés, Genf
Marokkó - Szlovákia 2:1 (0:0)
Gólok: 64. El Kaabi, 74. Belhanda - 59. Greguš.
Marokkó: Bounou - Hakimi, Benatia, Saiss (46. Da Costa), Mendyl (46. Harit) - El Ahmadi (83. Ait Bennasser), Boussoufa (75. Fajr) - Amrabat, Belhanda, Ziyech (75. Carcela-Gonzalez) - Boutaib (60. El Kaabi)
Szlovákia: Šulla - Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (79. Valjent) - Kucka (46. Greguš), Hrošovský (58. Lobotka) - Duda, Hamšík (46. Pačinda), Mak (46. Rusnák) - Ďuriš (46. Nemec)
Megosztás
Címkék