2022. október 17., 20:33

Szlovák Kupa: A Homonna otthonában harcolná ki a továbbjutást a DAC

A dunaszerdahelyi sárga-kékek egy hosszas keleti túra keretein belül lépnek pályára a Szlovák Kupa negyedik fordulójában, ahol kedd kora délután a másodosztályú Homonna lesz Kalmárék ellenfele.

DAC, Szlovák Kupa
Fotó: dac1904.sk

A pénteki aranyosmaróti bajnoki után a dunaszerdahelyi DAC kedden ismét pályára lép, ezúttal azonban a Szlovák Kupa negyedik fordulójában. Adrian Guľa együttese a dél-zempléni Homonna otthonában lép pályára, akik a másodosztályban szerepelnek. A dunaszerdahelyi gárda az eddigi fordulókban nagyobb megerőltetés nélkül magabiztosan jutott el a negyedik körig, előbb a Ladomérmindszent, majd a Kálnó csapatát búcsúztatták Szánthóék.

A keddi mérkőzésen azonban az említett két gárdánál jóval nehezebb feladata lesz a csallóközi együttesnek, hiszen a homonnaiak a másodosztályban szerepelnek.

A találkozó előtt Guľa mester is elmondta, nehéz mérkőzésre számít, de ki kell harcolniuk a továbbjutást, amiért minden tőlük telhetőt meg kell tenniük. A sárga-kékek vezetőedzője továbbá elmondta, Gavić és Szánthó játékára biztosan nem számíthat azok sérülése miatt.

„Egy másodosztályú csapat lesz az ellenfelünk, tehát maximális akarás, küzdeni tudás, csapatszellem és élesség kell. Pont az utóbbi hiányzott az utolsó tíz percben Aranyosmaróton, ami nagyon visszaütött a végeredmény tekintetében. A pénteki pontvesztésen kívül további negatívum, hogy Gavrićot és Szánthót is le kellett cserélni, így valószínűleg ők nem állnak majd rendelkezésemre a kupameccsen. Gavrić keze eltört, míg Szánthó ágyékízületi gondok miatt hagyta el idő előtt a pályát.

Bízom benne azonban, hogy eléggé erősek és felkészültek vagyunk, hogy sikerrel vegyük a holnapi akadályt.

Brunetti visszatér, és már Kružliak is kétszer pályára került. Nagy a motivációnk, hogy továbbjussunk a kupában, és ezért minden tőlünk telhetőt meg is kell tenni” - nyilatkozta Adrian Guľa vezetőedző a klub hivatalos honlapjának a keddi kupamérkőzést megelőzően.

A két csapat nem először találkozik egymással, hiszen korábban az élvonalban és a másodosztályban is megmérkőztek a felek és a mérleg a dunaszerdahelyi együttes számára kedvezőbb. A Szlovák Kupában eddig egyetlen alkalommal találkozott egymással a DAC és a Homonna még az 1999/2000-es szezon 2. fordulójában, akkor a csallóközi együttes 4-0-ra legyőzte a Homonnát.

Úgy utazunk Homonnára, hogy tovább akarunk jutni. Hosszú út lesz, de komoly hozzáállás kell, hiszen egy második ligás gárda ellen futballozunk, ami sosem könnyű feladat”

- konstatálta a mérkőzést megelőzen a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt.

A DAC aktuális kupaellenfele éppen egy edzőváltáson van túl, hiszen a hétvégén a Puhó elleni 3-1-es vereséget követően megköszönték Ondrej Desiatnik munkáját és eddigi segédjét, az 56 éves Andrej Čirákot bízták meg a gárda irányításával, aki a DAC elleni kupamérkőzésen debütál a homonnai kispadon, mint vezetőedző.

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában is egy mérkőzésen dől el a párharc, mi több, ha nem születik döntés a rendes játékidőben, hosszabbítás helyett büntetőpárbaj következik. Az idei kiírásban is érvényes az eddigi forgatókönyv és egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok. Amennyiben a DAC sikerrel veszi a következő akadályt a kupában, legközelebb november 9-én léphetnek pályára a nyolcaddöntőben, és ott már nem lesz kiemelés, az élvonalbeli gárdák is összekerülhetnek.

Szlovák Kupa, negyedik forduló:

FK Homonna (II.) – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 14.30 (a mérkőzést a JOJ Šport csatorna élőben közvetíti).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.