Szered-DAC: győzelemre hangolva

Ondik Gábor 2019. április 13., 10:23

A Zsolna elleni hazai győzelmet követően ezúttal idegenben, a Szered ideiglenes otthonában, Nyitrán lép pályára a dunaszerdahelyi együttes.

Fotó: fcdac.sk

Az ezüstrangadón aratott dunaszerdahelyi sikert követően az egész DAC-családot mélyen megrázta a klub panamai játékosának Ceaser Blackman édesapjának a halála, aki merénylet áldozata lett.

Blackman édesapjának halála mindannyiunkat mélyen megrázott. Holnap érte is játszunk, neki ajánlanánk a három pontot”

- nyilatkozta a mérkőzés előtt Peter Hyballa a klub hivatalos honlapjának

A sárga-kékek ezúttal Nyitrára látogatnak, ahol a szezon egyik legkellemesebb meglepetése, a Szered vár Hyballa fiaira. Az újonc története során először került az élvonalba, és rögtön a rájátszásba is bejutottak. Azonban a dunaszerdahelyi együttesnek eddig csupa jó eredményei vannak az újonc ellen, hiszen még nem szenvedtek vereséget a Szered ellen, és ez a sorozat ma is folytatódhat.

A vörösök színeiben megtalálhatjuk az egykor sárga-kékben futballozó védőt, Ľubomír Michalíkot és a kapus Pavol Penksát is.

Eddig a rájátszásban mindhárom találkozójukon vereséget szenvedtek a szerediek. A szezonban már két alkalommal találkozott egymással a két csapat - még az alapszakaszban. Dunaszerdahelyen kiütéses, ötgólos győzelmet arattak a sárga-kékek, ami után a Szered edzőt is váltott. Míg a 2018-as esztendő utolsó bajnokiján drámai véghajrában Ľubomír Šatka döntött az utolsó pillanatokban szerzett góljával.

A dunaszerdahelyi klub az idősebb Cesar Blackman (†44) emléke előtt tisztelegve fekete karszalagokkal lép pályára a Szered elleni mérkőzésen.

A forduló további programjában szombaton a rájátszásban a Rózsahegy a zempléni Nagymihályt fogadja, vasárnap, a forduló rangadóján pedig a Zsolna a Slovan ellen mérkőzik.

A Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulója:
Április 13., szombat:
MFK Rózsahegy - MFK Zemplén Nagymihály 15:30
ŠKF Szered – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 15:00
Április 14., vasárnap:
MŠK Zsolna - ŠK Slovan
Az alsóház 4. fordulójának programja:
AS Trencsén - ViOn Aranyosmarót 17:00
FK Železiarne Zólyombrézó - FC Szpartak Nagyszombat 17:00
FK Szenice – FC Nyitra
0 HOZZÁSZÓLÁS