Szered-DAC: Divkovič-dupla és DAC-gála gólrekorddal

Ondik Gábor 2019. április 13., 17:20

A Fortuna Liga bajnoki rájátszásának 4. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC ezúttal idegenben lépett pályára, s aratott fölényes győzelmet. A sárga-kékeket ezúttal is lelkes szurkolótábor biztatta a Szered ideiglenes otthonában, Nyitrán.

Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyiek remekül indították a találkozót és már az ötödik percben Vida Kristopher veszélyeztetett, de lövése a jobb kapufa mellett suhant el.

Ezek után gyorsan vezetést szereztek a sárga-kékek, Koné remek passza után Marko Divkovič a kapu torkából bombázott védhetetlenül a hálóba.

A vezetés tudatában sem vett vissza a dunaszerdahelyi csapat, sőt a 10. percben egy szöglet után Huk kapuba tartó fejesét a gólvonalról fejelte ki Sus.

A 13. percben egy óriási védelmi hiba után kettőre növelte előnyét a DAC, a hazaiak védője Ba nagyon röviden gurított haza, amire Divkovič szemfüles módon lecsapott és megszerezte második gólját a találkozón - ezzel két góllal válaszolt az elmúlt hetekben őt ért kritikákra.

Fotó: fcdac.sk

A hazaiak gondjait tetézte, hogy a 26. percben Karol Stromšík cserélni kényszerült Báez sérülése miatt.

A sárga-kékek két góljuk után is uralták a mérkőzést és újabb gólszerzési lehetőségeket alakítottak ki az első játékrész további részében is.

A mérkőzés 36. percében aztán megpecsételődött a hazaiak sorsa: Ba begyűjtötte második sárga lapját (Čmelíket vágta fel), így idő előtt mehetett az öltözőbe.

A kiállítást követően előbb Kalmár, majd Vida Kristopher előtt adódott gólszerzési lehetőség, de egyik magyar futballista sem tudta a hálóba juttatni a játékszert.

Az első játékrész végén Ronan bombáját tornázta ki a léc alól az egykori DAC-kapus, Penksa. Az utolsó percekben Vida Kristophert csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt.

Kalmár Zsolt a tizenegyest értékesítette, pedig Penksa beléért a labdába. Ez pedig azt jelentette háromgólos dunaszerdahelyi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Térfélcserét követően eleinte a hazaiak támadtak, de a folytatásban a sárga-kékek újra lendületbe jöttek és a kapuja elé szegezték az újoncot.

A mérkőzés 56. percében gyönyörű jelenet játszódott le a hazai tizenhatos előtt, Vida Máté ollózós mozdulatát követően Sus már másodjára mentett a mérkőzésen a gólvonalról.

A 65. percben Huk újabb kapuba tartó fejesénél ezúttal Penksa védett nagyot.

Egy perccel később Kalmár lövése a bal kapufán csattant, majd az ismétlés után Davis fejelte be a negyedik dunaszerdahelyi gólt.

A teljesen széteső hazai védelem a 77. percben újabb gólt kapott, egy kapu előtti keveredés után Čmelík is a hálóba talált, aki ezzel első bajnoki gólját ünnepelhette dunaszerdahelyi mezben ráadásul születésnapján.

Képgalériánk:
Fotó: fcdac.sk

A DAC történelmének legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmét aratta az újonc ellen, ezzel ideiglenesen visszaszerezte a második helyet a Zsolnától, amely vasárnap játszik rangadót a Slovan ellen. 

Fortuna Liga rájátszásának 4.fordulója:
ŠKF Szered – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-5 (0-3)
FC Nyitra stadion, 920 néző v.: Kružliak
Gólszerzők: Divkovič (7., 13.), Kalmár (45+1., büntetőből), Davis (66.), Čmelík (77.)
Sárga lapok: Ba (17.), Michalík (46.) ill. Koné (33.)
Kiállítás: Ba (36.)
Szered: Penksa – Sus, Ba, Hučko, Michalík - Vukovič, Ulrich (Menich 40.), Adekuoroye, Báez (Lukačik 26.), Morong, Iván (Špehar 77.) – Bogdanovski. Vezetőedző: Karol Stromšík
DAC: Jedlička - Huk, Koštrna (Bednár 69., Bilenkyi 79.), Davis, Koné (Šatka 51.) - Kalmár, Vida M., Ronan – Vida K., Čmelík, Divkovič. Vezetőedző: Peter Hyballa

0 HOZZÁSZÓLÁS