2024. február 17., 20:10

Spartak-DAC: Kerületi rangadó komoly téttel - előzetes

Nem kapott könnyű sorsolást a dunaszerdahelyi DAC az alapszakasz hátralévő három fordulójára, hiszen a felsőházért óriási csata bontakozott ki, négy csapat között. A DAC nem kerülhet lépéshátrányba a Besztercebánya, Trencsén és Zólyombrézó hármasával szemben, ehhez pedig pontokat kell szereznie a kerületi rivális Nagyszombat otthonában a hónap rangadóján vasárnap este.

 

dac1904.sk
Fotó: dac1904.sk

Újabb nehéz mérkőzés vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Niké Liga). Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a DAC jelen állás szerint nem kerülne be a felsőházi rájátszásba, itt azonban fontos megjegyeznünk a rivális gárdák már lejátszották aktuális mérkőzésüket, míg a DAC kerületi rangadója zárja a Niké Liga 20. fordulóját a Spartak otthonában.

Egy azonban biztos, óriási téttel érkezik a vasárnapi rangadó, hiszen a dunaszerdahelyi együttesen óriási nyomás lesz, hiszen pontokat kell szerezniük. Xisco Muñoz együttese a hátralévő fordulókban a közvetlen riválisok ellen lép majd pályára, a Zólyombrézó otthonában és a tabellal második helyén álló Zsolnát fogadják a MOL Arénában az alapszakasz utolsó fordulójában. Kiemelten fontos lesz ezeken a mérkőzéseken a pontszerzés.

„Egy különleges mérkőzés vár ránk, amelyet jó lenne sikerrel venni, hogy feljebb léphessünk a tabellán. Ez mindegyikünk számára további különleges motivációt jelent. Javulnunk kell, az új igazolásoknak időre van szüksége, hogy összeszokjanak velünk. A Szakolca ellen az eredmény volt a legfontosabb, amit hoztunk is. A Spartak ellen viszont már jobb teljesítményt akarunk nyújtani, hasonló eredményességel párosítva, mint a múlt héten. Erős csapattal találkozunk, de semmi sem lehetetlen. A saját játékunkat kell nyújtanunk taktikailag. Számomra a koncentráció a legfontosabb, mert az ilyen meccseken minden pillanatban oda kell figyelni. Ha a csapat szervezetten futballozik, akkor lesz esélyünk a sikerre.” - nyilatkozta a rangadó előtt a Spartak egykori játékosa Ammar Ramadan, aki jelenleg már a dunaszerdahelyi együttest erősíti.

 

A két csapat jubileumi 75. alkalommal feszül egymásnak, a két csapat történelmi múltját tekintve a Spartak a DAC egyik leggyakoribb ellenfele, mivel 1985 óta találkoznak egymással rendszeresen. A vasárnapi összecsapás lesz a DAC 38. idegenbeli mérkőzése a Nagyszombat otthonában. A piros-feketék keretében több egykori dunaszerdahelyi futballistát is találunk, mi több a Spartak vezetőedzője Michal Gašparík is rendelkezik dunaszerdahelyi múlttal, hiszen anno közel 47 mérkőzésen szerepelt a DAC színeiben.

A vezetőedzőn kívül a keretben találunk két olyan futballistát is, aki pályára lépett Dunaszerdahelyen, a kapus Martin Vantruba két mérkőzésen védett a DAC-ban, míg a jobbhátvéd Kristián Koštrna 70 mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben. Ami a legutóbbi összecsapásokat illeti nagyon kiegyenlített a két csapat mérlege, a legutóbbi tíz mérkőzésből a DAC három győzelmet szerzett, míg a Spartak négy alkalommal diadalmaskodott, pontosztozkodás pedig szintén háromszor történt.

A téli átigazolási időszakban mindkét gárda kerete erősödött, a Nagyszombat négy játékost igazolt a tél folyamán: a támadósor új erősítése a cseh Tomáš Poznar, aki 2013 őszén már futballozott Nagyszombatban. Rajta kívül a horvát középpályás, Tomislav Krizmanić és a svéd szélső, Jaheem Burke számít új névnek, de visszatér a piros-feketékhez Michal Ďuriš. Ezzel szemben a DAC-nál elképesztő játékosmozgások történt a téli átigazolási időszakban, összesen nyolc új játékos csatlakozott a DAC keretéhez, és találunk több ismertebb nevet is, aki komoly erősítése lehet a csapatnak, mint a Fradiból ismert ukrán Igor Haratin, vagy több európai topligában is bizonyitó Moussé Koné. Az említett két futballistán kívül Dunaszerdahelyre igazolt még a horvát Ivan Dolček, a ghánai Brian Oddei, az észt Oliver Jürgens és a francia Romaric Yapi, valamint az ukrán válogatott Taras Kacharaba és a Győri ETO magyar csapatkapitánya Keresztes Krisztián.

Mivel a 20. forduló eddigi programjában a felsőházi rájátszásért harcban lévő négy gárda közül három is pontot szerzett, ezzel a DAC a tabella hetedik helyére esett vissza, amivel jelenleg nem jutnának be a felsőházba a sárga-kékek.

 

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 20. Forduló teljes programja:
Február 6., péntek:
MFK Dukla Besztercebánya - AS Trencsén 1-1 (0-0)
Február 7., szombat:
MFK Szakolca - MŠK Zsolna 1-1 (1-1)
MFK Zemplén Nagymihály - MFK Rózsahegy 0-1 (0-1)
FC Kassa – FK Železiarne Zólyombrézó 0-0
Február 8., vasárnap:
ŠK Slovan – FC ViOn Aranyosmarót 15.00 (Voyo)
FC Spartak Nagyszombat – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.30 (Voyo, Dajto)

 

A tabella aktuális állása (három fordulóval az alapszakasz vége előtt):

 

1. Slovan 48 pont,
2. Zsolna 39 pont,
3. Nagyszombat 36 pont,
4. Besztercebánya 33 pont,
5. Trencsén 33 pont,
6. Zólyombrézó 33 pont,
7. DAC 32 pont,
8. Rózsahegy 28 pont,
9. Szakolca 22 pont,
10. Kassa 13 pont,
11. Nagymihály 6 pont,
12. Aranyosmarót 4 pont
 
Az első hat helyezett gárda a felsőházban folytatja az alapszakasz végeztével.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.