2021. július 24., 20:22

Somorja és Komárom is győzelemmel kezdte az új idényt

Szombat délután útjára indult a labda és megkezdődött a szlovák focibajnokság a másodosztályban is. A szombati nyitófordulóban a két csallóközi érdekeltségű gárda, a Komáromi FC és a Somorja is pályára lépett.

STK Somorja
Fotó: stksamorin.sk

Szombat délután elrajtolt a szlovák fociliga másodosztályának új idénye, amelyben két csallóközi gárda is érdekelt volt, nevezetesen a Komáromi FC, valamint Somorja együttese.

A komáromi lila-fehérek hazai pályán a Máriatölgyest fogadták, míg a somorjaiak Bártfán léptek pályára.

A komáromi együttesnél jelentős változások történtek az előző idényhez képest, ugyanis Németh Szilárd vezetőedző távozott és a helyét Radványi Miklós vette át a kispadon. A felkészülés alatt nagy volt a játékosmozgás a csapat háza táján, tíz játékos is érkezett, de többen is távoztak. A komáromiak hazai pályán kezdték a bajnokságot, elsőként a Máriatölgyes csapata ellen.

Az első negyedórát leszámítva a komáromi együttes többet tett a győzelemért, a találkozó elején a hazaiak kapusának kellett egy nagy bravúrt bemutatnia, Pleva fejesénél.

Ezt követően a komáromi együttes átvette az irányítást és több helyzetet is kialakítottak. A szünetig azonban még sem sikerült feltörni a vendégek védelmét. Szünet után Radványi cseréi beváltak és az új szerzemény, Györgyi Arthur remekül szállt be a mérkőzésbe, ezáltal aktívabb is lett a hazai együttes. A második félidőben a komáromiak már fölényben játszottak és sorra jöttek a helyzetek is. A vendégek hálóőre több ízben is góltól mentette meg csapatát, a végén azonban mégis ő hibázott orbitálisat, miután a mérkőzés utolsó percében alászaladt egy beadásnak, így a lila-fehérek Abrahám góljával megnyerték a mérkőzést, a hazai közönség legnagyobb örömére.

A komáromi lila-fehérek a következő körben szintén hazai pályán lépnek pályára, a Zsolna B csapata ellen.

II. Liga, 1. forduló:

Komáromi FC – FK Máriatölgyes 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Abrahám (90.)

Sikerrel vette a nyitófordulót a másodosztály másik csallóközi csapata, a Somorja is. Michal Kuruc együttese idegenben a Bártfa otthonából hozta el a három egységet. A somorjai együttesnél akkora játékosmozgás nem volt, mint a komáromiaknál, de így is erősített a Somorja.

A somorjai együttes célja a felső hatosban végezni. Ehhez az első lépést megtették a csallóköziek és legyőzték a nyitófordulóban a Bártfát.

Michal Kuruc együttes már az első félidőben magához ragadta a vezetést és a 41. percben Ondrej Vrábel révén, ami végül a győzelmet is jelentette a vendégeknek.

A második játékrészben a hazaiak nem tudtak egyenlíteni, sőt emberhátrányba is kerültek, így Somorja győzelemmel kezdte az új idényt.

A következő fordulóban pedig hazai pályán a Slovan B csapatát fogadják.

II. Liga, 1. forduló:

Partizan Bártfa BŠK - FC ŠTK 1914 Somorja 0-1 (0-1)

Gólszerzők: Vrábel (41.)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.