2023. szeptember 13., 19:25

Sok gól, kevés izgalom a keddi játéknapon

Véget értek az Eb-selejtezők szeptemberi fordulói. Az utolsó mérkőzések nem tartogattak különösebb meglepetést, az előzetes favoritok hozták a kötelező eredményeket.

euro 2024
Fotó: Wikipedia

Gáláztak a spanyolok és a belgák, az előbbiek a ciprusiakat győztek le 6:0-ra, míg az utóbbiak az észtek felett arattak 5:0-s győzelmet. Érdekesség, hogy a spanyolok 90 év után lőttek ismét legalább hat gólt két egymást követő találkozójukon.

A C csoportban fontos győzelmet arattak az olaszok, akik hazai pályán 2:1 arányban múlták felül az ukrán válogatottat, így egy mérkőzéssel kevesebbet játszva feljöttek a tabella második helyére.

Az F csoportban is eldőlni látszik a két továbbjutó sorsa, az osztrákok Solnában győzték le a svédeket, így hét pontra nőtt a két csapat közötti különbség. Az I csoportban tovább tapadnak a svájciakra a románok, akik egy szurkolói rendbontás miatt megszakított mérkőzésen gyűrték le Koszovó válogatottját. Az izraeliek tovább tapadnak Svájc és Románia kettősére, köszönhetően Gabi Kanichowsky, fehéroroszok ellen szerzett 93. perces győztes találatának.

Az A csoportban a norvégoknak a grúzok elleni sikerrel ugyan még maradt matematikai esélyük a továbbjutásra, azonban kisebb csoda kellene ennek eléréséhez.

Gólokból és izgalmakból valószínűleg az októberi fordulóban sem lesz hiány, ebben a körben a magyar és a szlovák is válogatott kiharcolhatja kijutását a jövő évi Európa-bajnokságra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.