2018. április 17., 20:33

Sikeres teszt a világbajnokság helyszínén

Eredményesen tesztelték a külső mobillelátókkal ellátott jekatyerinburgi stadiont, a nyári labdarúgó-világbajnokság egyik mérkőzéshelyszínét.

Labdarúgó VB 2018
Fotó: fifa.com

A vasárnapi tesztmérkőzés után két nappal Alekszandr Mejtyin, az orosz bajnokság biztonsági főnöke elismerte, hogy előzetesen voltak kételyek, mivel először építettek ilyen jellegű lelátókat, de mindenki biztonságban volt, a szerkezet stabilan állt, nem imbolygott a szélben.

A jekatyerinburgi aréna kapu mögötti részein állítottak fel 42 méter magas mobillelátókat, amelyek teljesen kívül esnek az állandó épületrészek által kirajzolt körön. A toldással 35 ezren férnek be a létesítménybe.

A vasárnapi után egyelőre nincs tervben újabb teszt. A június 14. és július 15. között zajló világbajnokság után a mobilszerkezeteket elbontják, így azután a stadionba 23 ezer férnek majd be. A mobillelátókra egyébként a legolcsóbb kategóriájú jegyeket adják el a vb-re, kizárólag hazai szurkolóknak.

A nyári vb mérkőzéseit 11 orosz város - Jekatyerinburg mellett Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod és Szamara - 12 stadionjában rendezik. A jekatyerinburgi aréna az Egyiptom-Uruguay, a Franciaország-Peru, a Mexikó-Svédország és a Japán-Szenegál mérkőzésnek ad majd otthont a csoportszakaszban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.