2022. június 20., 18:44

Sebastian Nebyla szerződést hosszabbított a DAC-cal

A következő idényt is Dunaszerdahelyen tölti Sebastian Nebyla, miután a DAC szlovák U21-es korosztályos válogatott játékosa, és jövő nyárig meghosszabbította szerződését a dunaszerdahelyi együttessel.

Nebyla
Fotó: dac1904.sk

A DAC vezetősége és Sebastia Nebyla között sikeresen zárultak a tárgyalások, így a 20 esztendős középpályás megállapodott szerződésének meghosszabbításáról. A fiatal futballista így jövő nyárig biztosan a sárga-kékek színeiben futballozik, ráadásul a szlovák U21-es válogatott játékos szerződése további kétéves opciót is tartalmaz, számol be róla a klub hivatalos közleményében. Nebyla szerződése eredetileg június 30-án járt volna le.

Örülök, hogy sikerrel zárultak a tárgyalások. Köszönöm a klub bizalmát, amelyet igyekezni fogok visszafizetni. Minden tőlem telhetőt megteszek a klubért és saját magamért is. Bízom benne, hogy közösen elérjük a kitűzött célokat és sikeres idény elé nézünk”

- nyilatkozta a szerződés aláírását követően Nebyla.

A 20 esztendős középpályás 2020 augusztusában érkezett Dunaszerdahelyre, a szlovák bajnokságban Bernd Storck vezetése alatt debütált a DAC színeiben mindössze 18 esztendősen, valamint a Konferencia Liga selejtezőiben is pályára lépett sárga-kékben. Nebyla eddigi dunaszerdahelyi pályafutása során 36 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot tekintve és ezeken két gólt és gólpasszt szerzett. A fiatal középpályás pályafutása kezdetén a Nagyszombat akadémiáján, valamint az angol West Ham akadémiáján is nevelkedett. Tizenhat esztendősen került a szigetországba a londoni West Ham Unitedhez.

„Boldog vagyok, amiért Sebo meghosszabbította a szerződését. Szlovák U21-es válogatott játékosról beszélünk, aki már külföldön is szerepelt, így ilyen fiatalon a hozzáállása és a profizmusa nagyon fontos a fejlődése szempontjából. Mostani feladatunk a benne rejlő lehetőségek olyan irányú fejlesztése, hogy stabil futballista váljék belőle. A hozzáállása, tehetsége és a helyes pozícióban való felhasználása egy dolog, a karakter és a napi kemény munka pedig egy másik, de Sebo ezzel is rendelkezik. Ezért jó, hogy sikerült megtartanunk egy huszonegy éven alatti válogatott labdarúgót, aki tehetséges és akinek már van némi rutinja a felnőtt futballban. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy továbbra is csak a tehetsége kihasználásának mindössze az egyik fázisában járunk. Rajta és a közös együttműködésen is múlik, hogy ezt a potenciált az elvárt szintre fejlesszük” – tette hozzá Adrian Guľa  a DAC vezetőedzője.

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.