2020. szeptember 9., 19:33

Schäfer András végleg Dunaszerdahelyre igazolt

A dunaszerdahelyi DAC hivatalos médiafelületén jelentette be, hogy a magyar válogatott fiatal tehetsége, Schäfer András végleg Dunaszerdahelyen folytatja.

Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek egyik kulcsjátékosának számító Schäfer András végleg a DAC játékosa lett, miután a Fortuna Ligában éllovas csallóközi gárda érvényesítette opciós jogát és szerződtette a fiatal futballistát.

Mint ismert, Schäfer András az olasz Genoa csapatától szerepelt kölcsönben Dunaszerdahelyen, amit augusztus végéig sikerült meghosszabbítani, emellett a DAC átigazolási opcióval is rendelkezett. A sárga-kékeknek sikerült egyezségre jutniuk az olasz gárdával és a magyar válogatott játékosával és érvényesítették opciós jogukat.

Schäfer András hosszútávú szerződést kötött a dunaszerdahelyi együttessel és 2024 nyaráig írt alá.

A tehetséges játékos remek játékkal hívta fel magára a figyelmet, ami válogatott behívót is eredményezett a számára. A 21 esztendős futballista az elmúlt héten a magyar válogatottban is debütálhatott a Nemzetek Ligájában, a Törökország elleni győztes mérkőzésen.

A magyar futball nagy tehetsége tavaly télen a Serie A-ban szereplő FC Genoa gárdájához igazolt az MTK-tól, ahol az ifjúságiaknál szerepelt és néhány élvonalbeli összecsapáson az első csapat kispadján is helyet kapott. A felnőttek között a felkészülés során pályára is lépett, a Lyon ellen például ő adta a győztes találatot megelőző gólpasszt. 2019 őszét a Chievo Veronában töltötte szintén kölcsönben.

Nagyon boldog vagyok, ezzel a szerződéssel sokkal biztosabb lett a hátterem, hiszen az elmúlt másfél hónap nem volt egyszerű. Rossz volt az engem körülvevő bizonytalanság, azonban most már kicsit megnyugodhatok, ami nagyon jót fog tenni nekem. Ezáltal jobban ki tudom magam pihenni fejben, és már nagyon várom a folytatást. Remélem, sikerül fenntartani az előző hónapban mutatott remek teljesítményt”

– mondta az aláírást követően Schäfer András a DAC hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.